Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Hamilelikte Cilt Bakımı İçin 7 Mucize Öneri

Tüm anne adaylarının merak ettiği ve araştırdığı hamilelikte cilt bakımı için 10 altın öneri hazırladık. Hamile iken güzelliğinizi korumak bu yöntemlerle çok kolay.

Hamilelikte Cilt Bakımı İçin 7 Mucize Öneri
Aslan Özdemir
15 Şubat 2016 20:50

Tüm anne adaylarının merak ettiği ve araştırdığı hamilelikte cilt bakımı için 10 altın öneri hazırladık. Hamile iken güzelliğinizi korumak bu yöntemlerle çok kolay.

Hayrettin Kaya

İşte 10 mucize öneri ;

  1. Her gün ılık bir duş alın ;

Gebelikte normalden fazla çalışan ter bezleri sebebi ile her sabah güne ılık bir duş alarak başlayın. Suyun fazla sıcak olmamasına özen gösterin. Aşırı sıcak su bebeğe zarar verebilir. 15-20 dakikadan fazla duşta kalmayın.

  1. Duştan sonra nemlendirici kremler ya da çatlak giderici yağlar kullanın ;

Hamilelik sebebi ile alınan kilolar ve büyüyen göğüslerinize mutlaka nemlendiriciler uygulayın. Karın bölgenize, bacaklarınıza ve göğüslerinize masaj eşliğinde çatlak önleyici ve toparlayıcı yağlar kullanın. Hamilelik sonrası cilt çatlakları ve sarkmaları ile karşılaşmamak ve bebeğinizi korumak için seçeceğiniz markalara ve dermokozmetik ürünlerine dikkat edin.

  1. Egzersiz yapın ;

Güne mutlaka spor yaparak başlayın.Düzenli yapılan yürüyüşler, pilates, yüzme ve yoga gibi egzersizler sayesinde daha az kilo alır ve düzenli metabolizmaya kavuşursunuz. Bu sayede hem kabızlık hem de ödem problemlerinin önüne geçersiniz. Kalbi ve solunum sistemini güçlendiren bu program sayesinde daha zinde ve genç kalmanız çok kolay. Daha kolay doğum için uzmanlar tarafından önerilen düzenli egzersiz programları sayesinde cildiniz sıkılaşır ve sarkmalara karşı korunur. Gebelikte oluşabilecek çatlakların ve cilt bozulmalarının önüüne geçer.

  1. Yedikleriniz daima cildinize yansır ;

Cildinizin daima canlı ve taze görünmesini istiyorsanız mutlaka yediklerinize dikkat edin. Siyah çay ve kahve tüketimi yerine yeşil çaylar tüketin. Antioksidan etkisi güçlü besinleri seçin. Bol bol meyve ve sebze tüketin. Demir bakımından zengin ve protein yüklü yiyecekler tüketin. Et ve balık tüketimini aksatmayın. Bol bol su için. Su, cildinizin temel taşıdır. Yedikleriniz daima cildiize yansır, Unutmayın!

  1. Termal su mucizesi ;

Cildiniz için tüm ihtiyaçları karşılayan ve cildi yatıştıran zengin mineral içerikli bu doğal şifalı sular sayesinde cildiniz daima taze kalır ve korunur. Cildi nemlendiren ve anında yatıştıran termal sular mucize niteliğinde. Gebelik sebebi ile yorgun kalan cilt anında tazelenir ve zararlı etkenlere karşı korunmuş olur. Eşsiz bir temizleyicidir. Ciltte biriken yağı, kiri ve makyajı nazikçe temizler ve alkol içermez. Sprey şeklinde olmaları sayesinde kolay uygulanabilir ve pratiktir. Cildinize 20-30 cm uzaklıktan sıkmanız ve kurumasını beklemeniz yeterli olacaktır.

  1. Cildiniz için doğal maskeler kullanın ;

Cildinize makyaj yapmak yerine doğal maskeler ile güzel görünün.

Evde basitçe hazırlayabileceiniz ballı ve meyveli maskeler sayesinde gözenekleriniz temizlenir ve tazelenir. Muzlu ve ballı maskeler en çok önerilen maskelerdendir. Bir adet ezilmiş muza 1 tatlı kaşığı balı karıştırarak kolayca uygulayabilirsiniz. Bu karışıma bir miktar süt ve zeytinyağıda ekleyebilirsiniz. Haftada 2 kez uygulamanız pürüzsüz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olacaktırç

  1. Bol bol dinlenin ve yeterli uyuyun ;

Uzun süre ayakta kalmayın ve uyku düzeninize dikkat edin. Cildinizin yorgun ve yıpranmış görünmemesi için yeterince dinlenin ve yorulmamaya özen gösterin. Göz altlarınız ve gözeneklerinizin sağlığı için rahatça ve yeterince uyuyun.

Bu 7 basit yöntem sayesinde gebeliğiniz boyunca güzel ve ışıl ışıl görünmek çok kolay. Uzmanlar tarafından da önerilen bu uygulamalar sayesinde hem kendiniz hem bebeğiniz daima koruma altında olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.