Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 11°C

Gurbetçilerden Sinop’a Direkt Uçuş Talebi

Sinoplu gurbetçiler, özellikle yaz aylarında Sinop’a direkt gelebilecekleri uçak seferlerinin olmasını talep ediyor.

Gurbetçilerden Sinop’a Direkt Uçuş Talebi
Hayrettin Kaya
21 Ocak 2019 13:32

Sinoplu gurbetçiler, özellikle yaz aylarında Sinop’a direkt gelebilecekleri uçak seferlerinin olmasını talep ediyor.

Aslan Özdemir

Konuyu gündeme getiren Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER), Avrupa’da 120 bini aşan Sinoplu gurbetçinin yaşadığını açıkladı. Sinoplu gurbetçiler özellikle yaz aylarında yurt dışı uçak seferlerinin başlatılmasını beklemekte.

ASİDER Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal, yurt dışı seferlerinin bir an önce başlamasının gurbetçiler için önemli olduğunu söyledi. Şirvan Ünal: “Yurt dışında yaşayan Sinoplu hemşehrilerimizin en büyük arzusu direkt yurt dışına uçuş yapılması. Sinop havalimanının modernize edilmesi, yeni apron ve diğer binalarının hizmete girmesi ardından yurt dışına uçuşların olabileceğine dair siyasilerimizden çeşitli sözler aldık. Özellikle mevcut siyasi partilerimizin belediye başkan adaylarının bu direkt t uçuş konusunu dikkate almalarını talep ediyoruz. Samsun’a Almanya’nın Hannover, Hamburg ve Düsseldorf kentlerinden uçuşlar yapılabiliyor. Biz Sinop’tan Düsseldorf uçuşlarının olabileceği kanaatindeyiz. Bugün Zonguldak ya da Samsun’dan direkt uçuşlar yapılırken, son derece modern bir havalimanına kavuşan ve gurbetçi nüfusun yoğun olduğu Sinop’tan direkt uçuşların olmaması düşündürücü. Bu potansiyeli değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

Avrupa’da 120 bini aşkın Sinoplu gurbetçinin yaşadığını kaydeden ASİDER Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal: “Avrupa’da yaşayan Sinoplu gurbetçi sayısı 120 bini aşıyor. Buna ek olarak bize en yakın Kastamonulular ve Samsun Bafralılar da bundan istifade edeceklerdir. ASİDER bu noktada konuya ilgi bekliyor. Yurt dışından Sinop’a direkt yapılacak seferlerin takipçisi olacağız” diye konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.