Dolar 32,5571
Euro 34,8682
Altın 2.429,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C

Güneş Gözlükleri Hakkında Bilmedikleriniz!

Ayancık esnaflarından Parlak Optik iş yeri sahibi Hasan Parlak güneş gözlükleri ile ilgili halkı bilinçlendirmek amaçlı sosyal medya sitesinde bir açıklama yaptı.

Güneş Gözlükleri Hakkında Bilmedikleriniz!
6 Şubat 2015 14:55

İlçemiz esnaflarından Parlak Optik iş yeri sahibi Hasan Parlak güneş gözlükleri ile ilgili halkı bilinçlendirmek amaçlı sosyal medya sitesinde bir açıklama yaptı.

Fenni Gözlükçü Hasan Parlak sözlerine 'Güneş gözlüklerinde halkın iyice bilinçlenmesi gereken önemli konuların başında gelen bir örnek, sizde polorize camlı güneş gözlüğü varmı sorusuyla içeriye girerler. Bilinmelidir ki asıl olan uv 380 ila 400 nanom dalga boyu filtre özelliğe sahip gözlüklerle ancak rahat edilebilir.' diye başladı.

 

Parlak sözlerine şu şekilde devam etti 'Bazi gözlüklere polorize filtrede kulanilabilir. Polorize her yerde her zaman ve tek başina bişey degildir o nedenle bilimsel bilgilere ulaşmadan duyumlarla hareket edilmemeli.

 

Polorize olmasada olur. ancak uv olmazsa olmaz polorize uv filtre anlamina gelmez anti-uv özelliğinden farklı olarak bazı güneş gözlüklerinde ek olarak polarize filtreler de kullanılabilir. Avantajlarini ve dezavantajlarini bilmek gerek. Konumuna göre değerlendirmek gerek polorize fantazi yoluyla bulunan ek bir gelişmedir. Uv filtre ise u.v nin doğal sonucu gereği asil bir buluştur.

 

Polorize asil itibariyle korelilerin dünyanin uydudan fotoğrafini net çekebilmek için işiğin istenilen duruma göre dikeyden veya yataydan girişini engelleyip fotoğrafi net çekmek için geliştirildikleri 1990 li yillarda güneş gözlüğündede uygulanmasiyla meşhur olmuştur ancak asil amaci uzaydan dünyayi daha net resimlemekdir insanlar ise resim çeker gibi sabit duran bir obje degildir hareket halindedir her zaman her yerde polorize olmasi uygun degildir.

Güneş Gözlükleri Hakkında Bilmedikleriniz!   Güneş Gözlükleri Hakkında Bilmedikleriniz!  Güneş Gözlükleri Hakkında Bilmedikleriniz!

 

 

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. O. Murat Uyar da yaptığı açıklamada  'Polarize camların içindeki film tabakası adeta bir bahçe çiti gibi sadece dikey ışınlara izin verdiğinden, yatay ışınların göze girişini engelleyerek günlük hayatta en çok karşılaşılan yatay yansımalar ve parlamaları engeller, polarize camların UV koruması standart olmadığından UV korumalı olanları tercih edilmelidir. Avantajları: özellikle balıkçılarda, denizcilerde suyun yüzeyinden yansımaları engellediği için suyun dibini daha iyi görme şansı verir. Uzun süre araç kullanmak durumunda olanlarda, katarakt ameliyatı ya da refraktif cerrahi geçirmiş kişilerde de yansıma ve kamaşmaları da engelleyici özelliğiyle tavsiye edilebilir. Buna karşın polarize filtrelerin de bazı dezavantajları da vardır: özellikle kış sporları yapanlar için beyaz zeminde ve aşağı inişte kontrastı azaltarak tümseklerin görünmesini engeleyebilir, bunun dışında LCD ekranlara (ör. cep telefonu, bilgisayar, TV) bakışta görmeyi zorlaştırıcı etkisi vardır.

Polarize filtrelerin bu özelliğini daha net anlamak için iki tanesi birbirine dik açıyla tutulup bakıldığında hiçbir şey görünmeyecektir. Sağlıklı günler, bir ömür boyu net ve sağlıklı görüşler dilerim.'  Türkan KARABAŞ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.