Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Güncel Haberler Doğru Haber Sitelerinden Takip Edilir

Dünya genelinde ve ülkemizdeki son ve güncel haberlerin okuyuculara ve kamuoyuna aktarılması oldukça büyük önem taşıyor.

Güncel Haberler Doğru Haber Sitelerinden Takip Edilir
Aslan Özdemir
3 Şubat 2017 21:50

Dünya genelinde ve ülkemizdeki son ve güncel haberlerin okuyuculara ve kamuoyuna aktarılması oldukça büyük önem taşıyor. Haber alma özgürlüğü uluslararası anlamda bir haktır ve tüm yurttaşın haber alma özgürlüğü söz konusudur. Çağımızdaki gelişmeler ile birlikte haber alma konusunda da önemli gelişmeler yaşanmıştır. Çağımız artık bilgi çağı olduğu için bilgi ve haberlerin paylaşılması ve aktarılması hızı da geçmiş zamana göre daha büyük bir gelişme göstermiştir.

Hayrettin Kaya

Durum böyle olunca geçmişten günümüze bu konuda birçok değişiklikler olmuştur. Önceki zamanlarda haber kaynaklarına erişim tek kanallı televizyon sisteminde saat başı haberler ile gerçekleşiyordu. Bir başka haber edinme kaynağı ise günlük gazetelerdi. Ancak günlük gazeteler gece basıma girdiği için dağıtımın yapılmasına kadar geçen süredeki önemli olaylar okuyucu ile paylaşılamıyordu.

Gelişen teknoloji ile birlikte internet kullanımının artması ve internet teknolojisinin gelişmesi ile haber kaynaklarının paylaşılması konusunda da önemli gelişmeler yaşanmıştır. Artık anlık olarak meydana gelen her haber güncel olarak okuyucular ile paylaşılabiliyor. Böylelikle saat başı haberleri izlemek ya da günlük gazete alarak gündemdeki olayları geç takip etme gibi bir durum söz konusu değildir.

Haber Sitelerinin Genel Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

İnternet haber siteleri her şeyden önce tarafsız haber anlayışına önem vermelidir. Toplumun her kesimine hitap ederek herhangi bir zümre, grup ya da siyasi bir oluşuma değil toplumun her kesimine eşit mesafede yaklaşmalıdır. İnternet haber siteleri aynı zamanda güncel haberlere önem vererek okuyucuların gündemi yakalamalarını sağlamalıdır. İnternet haber siteleri hayata dair tüm gerçekler ile ilgili son dakika haber kaynaklarına yer vermelidir. Teknoloji meraklıları için son dakika teknoloji haberleri başlıklı kategori ile güncel teknoloji haber kaynaklarını an ve an takip edilmesini sağlamalıdırlar.

Özellikle emeklilerin en çok merak ettiği konu olan emekli promosyonlarında son durum başlıklı haberler emeklilere ödenecek promosyonlar ile ilgili doğru ve güvenilir haber içermelidir. Yeni yılın gelmesi ile birlikte milyonlarca çalışanın merak ettiği konu bilindiği gibi asgari ücrettir. İnternet haber sitelerinde asgari ücret ne kadar oldu? başlıklı bir haber kaynağı milyonlarda çalışan için önemli bir haber kaynağı olmaktadır.

İnternet haber siteleri tüm haber kaynaklarını doğru, güvenilir ve tarafsız bir şekilde okuyuculara aktarmalıdır. Bu şekilde bir habercilik anlayışına sahip olan internet haber siteleri geniş bir kitle tarafından takip ediliyor. Gündemin dışında kalan internet haber siteleri ise çoğu kişi tarafından tutulmuyor.

http://www.yenisafak.com/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.