Dolar 32,5552
Euro 34,8713
Altın 2.429,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 23°C
Az Bulutlu
Sinop
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Öğretmenlerin Serbest Kıyafet İsyanı

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, sivil kıyafetle derslere girdi.

Öğretmenlerin Serbest Kıyafet İsyanı
4 Ocak 2013 18:51

Sinop’ta Eğitim-Bir-Sen'e bağlı öğretmenler, kılık kıyafet yönetmeliğini protesto ederek, derslere serbest kıyafet ile girdi.

Eğitim Bir-Sen'in Sinop’taki üyeleri, teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin önünde toplanarak, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'e tepki göstermek için basın açıklaması yaptı.

Grup adınakonuşan Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Arslan, ülke genlinde sivil itaatsizlik gösterdiklerini, işe ve derslere serbest gireceklerini söyledi.

Çağ dışı kılık ve kıyafet yönetmeliğini protesto ettiklerini belirten Arslan, devlet memurlarına, ''Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'' ile üniformalı asker muamelesinin yapıldığını söyledi. 

Darbe döneminin ürünü olan çağ dışı yönetmeliği tanımadıklarını bildiren Arslan, ''Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu ile ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren yönetmeliği tanımadığımızı haykırmak için buradayız. Eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, ense tıraşıyla, favorisiyle, pantolonunun kumaşı ile ilgilenilmesini kesinlikle doğru bulmuyoruz'' dedi. 

Mustafa Arslan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik'in acilen değiştirilmesini, kamuda çalışan kadınlara başı açık olacak şekilde dayatma yapılmasını, Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi'ne aykırı olan başörtüsü yasağının tamamen kaldırılmasını, çalışanların ne giydiği değil ne ürettiği ile ilgilenilmesini istediklerini ifade etti.

''Eğitim Bir-Sen olarak darbe döneminin dayatmalarına uymayacağımızı buradan ilan ediyoruz, bu yaptırımları asla meşru görmüyoruz'' diyen Arslan, yönetmeliği yok saydıklarını ve okullara serbest kıyafet ile gireceklerini bildirdi. 

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, sivil kıyafetle derslere girdi.


Öğretmenlerin Serbest Kıyafet İsyanı

Kaynak : haber57

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.