Dolar 32,3425
Euro 35,1086
Altın 2.309,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Gönülleri Fethetti

İlçemize Bağlı Doğanlı Köyü Hümer Mahallesi Cami İmam-Hatibi Mesut DALKES tarafından tertip edilen ve Bu Yıl ilki Düzenlenen MEKKE’NİN FETHİ GECESİ Proğramına İlgi yoğundu.

Gönülleri Fethetti
Aslan Özdemir
10 Ocak 2014 16:42

İlçemize Bağlı Doğanlı Köyü Hümer Mahallesi Cami İmam-Hatibi Mesut DALKES tarafından tertip edilen ve Bu Yıl ilki Düzenlenen MEKKE’NİN FETHİ GECESİ  Proğramına İlgi yoğundu.
Proğrama Türkeli  Güzelkent Beldesi Keş Mah. Cami İmam-Hatibi Erdal CAN, Tac Ahmet Köyü Cami İmam-Hatibi Şükrü HARMANTEPE  Ve İlçemiz Ay Gördü Köyü Cami İmam-Hatibi Mustafa TOKER Hoca Efediler Katıldı.
Proğram Erdal CAN Ve Şükrü HARMANTEPE’nin   Okuduğu Yasin-i Şerif Ve  Fetih Süresiyle Başladı, Geceye Güzel Sesleriyle Renk Katan Hoca Efendiler,  İlahiler Ve Kasidelerde Seslendirdiler..
Proğramda Konuşma Yapan Ay Gördü Köyü Cami İmam-Hatibi Mustafa TOKER, Sohbetinde önemli açıklamara değinerek  Geride Kalan Bir Yılın Muhasebesini yapmak Ve Gelecek olan Yeni  Yıla ise kendimizi Güzel bir şekilde Hazırlamak olduğunu Beyan Etti, Mekke’nin Fethiyle İlgili Güzel Bir sohbet ederek Camiye Gelen Cemaatin Gönüllerini Fethetti. Ayrıca 31 Aralık’ın Yıl Başı Gecesi Olmadığını, Müslümanların İse Bu Geceyi MEKKENİN FETHİ GECESİ  Olarak bilinmesi Gerektiğini  Ve Bu şekilde Davranılmasını Gerektiğini Beyan etti.
Gecenin Önemine binaen önemli   açıklamalarda bulunan Mahalle İmam-Hatibi Mesut DALKES, Camiye Gelen Cemaate Peygamber efendimizin Bazı Hadislerinden Bahsederek  ’’ Örneğin; Kim Bir Kavmi Taklit Ederse Oda Onlardandır’’(Ebu Davud-Ahmed)
Yine  Üstad Necip Fazılın Söylediği gibi  ’’Biz Yılbaşında Hediye Getiren Noel Babanın Değil, MİRAÇ’tan Namazı Getiren Hz Muhammed (s.a.s) Ümmetiyiz’’  Diye Sözlerini Tamamladı.  Proğram Sunulan İkramdan Sonra Gece’nin ilerleyen Saatlerine kadar devam etti.
DALKES 'Düzenlemiş Olduğumuz Bu Proğrama Katılan Tüm Hoca Efendi Arkadaşlarımıza Ve Cemaatımıza Can-ı Gönülden Teşekkür Ediyor, RABBİM Bu Güzel Gecemizi Önümüzdeki Bir Yıl Hakkında Hayırlı Eylesin..Gecemiz Mübarek Olsun." dedi.

Hayrettin Kaya
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.