Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Gönül Dostları kahvaltıda buluştu

"Gönül Dostları Platformu" Sinop protokolüyle kahvaltıda bir araya geldi.

Gönül Dostları kahvaltıda buluştu
Aslan Özdemir
24 Kasım 2014 14:04

İstanbul'daki bir çok STK'nın daha önce kuruluşunda ve yönetiminde görev alan Sinoplulardan oluşan "Gönül Dostları Platformu" Sinop protokolüyle kahvaltıda bir araya geldi.

Hayrettin Kaya

 

Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, Sinop Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Şimşek, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin ile platform üyeleri katıldı. 

 

Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen programda platform adına açılış konuşmasını Kadir Akdoğan yaptı. Akdoğan platform hakkında bilgi verdi.

 

Rektör üniversiteyi tanıttı

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'da, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. Üniversite hakkında da bilgi veren Bircan  "Bu güzel organizasyonu düzenleyerek sizlerle tanışma fırsatı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum. Sinop Üniversitesi olarak Sinop'umuzun gelişmesi için gayret gösteren bir kurumuz ve 5 bin 865 kişilik Sinop'un en büyük ailesiyiz. Bu öğretim görevlisi ve idari personelle birlikte 6 bin 500 civarına çıkıyor. Biz eğitim ve öğretim faaliyetleri yanında toplumla kaynaşmayı sağlamaya, toplumla sanayicimiz birlikteliğinde ilin gelişimine katkı sunan bir kurumuz. İstanbul'da ki Sinoplu arkadaşlarla bir araya gelerek üniversitemizi tanıtmak istiyoruz. Üniversitemiz uzun zamandır kampüs arayışı içindeydi. Yakın bir zamanda da 300 dönümlük bir kampüs alanına kavuştuk. Burada tüm birimlerimizi bir araya toplayacağız. Şu anda 6 farklı yerde eğitim faaliyeti sürdürüyoruz.  5 bin 865 kişilik bir öğrenci potansiyelimiz var. Bu öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 26'sı Sinoplu, yüzde 55-56 Karadeniz kökenli. Üniversitemizde Türkiye'nin 7 coğrafyasından öğrencilerimiz var" dedi.

 

Bu tür birliktelikler çok önemli

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ise konuşmasında, STK'ların Sinon için büyük önem taşıdığını kaydetti. Bu tür birlikteliklerin önemine değinen Vali Köşger; "Bu birliktelikten çok memnuniyet duyarak sözlerime başlamak istiyorum. Bir iyiliği başlatan, o iyilikten sonraki safhalardaki bütün iyiliklerden de payını alır. Sizler İstanbul'da ki Sinop'un STK'ların kurucularısınız, bu her türlü övgüye layık bir faaliyet. Gelişmiş modern toplum örgütlü toplum demektir. STK'lar bulundukları yerlerde en azından bir hemşehri topluluğunun, bir grubun menfaatlerini ve takip edilmesi gereken iş yerini takip ederler. Demokratik toplum içerisinde temsil etmesi gereken noktalarda sesi daha gür şekilde çıkarak temsil edilir. Bu manada Sinopluların İstanbul'da ki STK'lar hem nitelik, hem de nitelik açısından çok üst noktalara ulaşmış durumda. Bunu sizlerin başlatmış olması çok güzel bir iş"  diye konuştu. Sinop'un yapılacak nükleer yatırımla stratejisinin daha da artacağını kaydeden Köşger, il dışındaki Sinopluları memleketlerine yatırım yapmaya davet etti. Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.