Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

GERZEDE YATIRIMLAR ARTIYOR, GERZE DEĞİŞİYOR

Mavişten Gerzeye Müjdeli Haberler: Gerzede Yatırımlar Artıyor, Gerze Değişiyor

GERZEDE YATIRIMLAR ARTIYOR, GERZE DEĞİŞİYOR
13 Eylül 2017 12:32

Mavişten Gerzeye Müjdeli Haberler: Gerzede Yatırımlar Artıyor, Gerze Değişiyor

Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze’ye değer katacak 5 önemli projeyi kamuoyu ile paylaştı.

Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Gerze’de yapılacak Yeni Adliye Binası, Doğalgaz Çalışmaları, Sorkun Şelaleleri Tabiat Anıtı , Köy Grup Yollarının asfaltlanması ve Yeni İmam Hatip Lisesi projelerinin ayrıntılarını paylaştı.
Maviş yaptığı açıklamada “Gerzeli hemşerilerimizin taleplerini önemli ölçüde karşılayacak olan 5 yeni projemizin, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
1- GERZE BU KIŞ DOĞALGAZ İLE ISINACAK
Maviş yaptığı açıklamada Gerze’de doğalgaz altyapı çalışmalarının tamamladığını müjdeleyerek şu bilgileri verdi:
“Gerze’mizde 2017 yılı için planlanan doğalgaz altyapı inşaatı tamamlandı. Tamamlanan hatların testlerinin yapılması ve vanalar gibi diğer ekipmanların imalat işlemleri de hızlı bir şekilde devam ediyor.
Ayrıca Basınç Düşürme ve Ölçme İstasyonu inşaatı da devam etmekte olup, yılsonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. İnşallah 2017 yılı sonunda Gerze’de yaklaşık 1000 daireye doğalgaz sağlayacak alt yapı tamamlamış ve gaz arzı sağlanmış olacak. Gerze’miz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
2 – GERZE ADLİYE BİNASINA KAVUŞUYOR
Maviş açıklamasında Gerze’nin önemli ihtiyaçlarından biri olan Yeni Adliye Binası için gereken adımların atıldığını belirterek, “Gerzeli hemşerilerimizin talebi üzerine modern ve Gerze’ye yakışır bir Adliye Binası inşa etmek için gerekli çalışmaları başlattık. Gerze’mizde eski cezaevinin bulunduğu mevkiinin Adliye Sarayı olarak tahsis işlemleri tamamlandı. Çalışmalar en kısa sürede başlayacak. Gerze’mize hayırlı olsun” dedi.
3 – SORKUN ŞELALELERİ TABİAT ANITI GERZE TURİZMİNE İVME KAZANDIRACAK
Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Sinop ziyareti esnasında açıkladığı Gerze Sorkun Şelalelerinin Tabiat Anıtı Olarak tescil edilmesi müjdesinin de Gerze Turizmine ivme kazandıracağını ifade etti.
İnanıyoruz ki Gerze’miz artık Turizm anlamında daha çok ilgi odağı olacaktır.  Gerze’mizin önemli güzelliklerinden olan Sorkun Şelalelerinin tabiat anıtı olarak ilan edilmesi ile birlikte, o bölgemizde hemşerilerimiz ve şehir dışından gelen misafirlerimiz keyifli vakit geçirebilecekler.  Gerze’miz için hayırlı olsun” dedi.
4 – GERZE’DE 33 KM KÖY GRUP YOLU ASFALTLANDI
Maviş yaptığı açıklamada en önemli hedeflerinden birinin köy yollarının asfaltlanması olduğunu belirterek, “Tüm köy grup yollarımızın asfaltlanması için seferberlik başlattık. Bu bağlamda 2017 yılı hedefi olarak Gerze’mizde de şuan 8 km’si astarlı olmak üzere toplam 33,30 km’lik köy grup yollunun asfaltlanma çalışması tamamlandı” dedi.
Maviş Gerze köy grup yolların asfaltlanma çalışmaları ile alakalı şu bilgileri paylaştı:
“Gerze’mizde Türkmen, Yakadibi, Kuzsökü, Kahramaneli, Yamacık, Pirahmet, Sarımsak, Çağlayan, Şeyhli, Emirhalil, Aydınlar, Sorgunlar, Kazmasökü, Horzum, Yenice, Çalpınar, Çakıllı, Gerdeme, Abdaloğlu ve Acısu  köy grup yollarımızın asfaltlama çalışmalarını bitirdik. Sarınç, Kızılcalı, Başsökü, Karapınar, Eroğlu, Yeniköy ve Hacılar  köylerimizin grup yollarının asfaltlanma çalışmalarında ise sona gelindi. Gerzeli hemşerilerimize hayırlı olsun.”
5 – GERZE’YE 17 MİLYON TL TUTARINDA ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BİNASI
Maviş, Gerze’de temeli atılacak olan Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi hakkında da bilgiler vererek, yapımının en kısa sürede başlayacağını müjdeledi.
İmam Hatip lisesinin yapılacağı arsanın inşaata hazır durumda olduğunu ifade eden Maviş, “Gerze’mize kazandıracağımız bir diğer proje ise Gerze Anadolu İmam Hatip Lisesi binamız. Proje bedeli 17 Milyon TL olan ve 16 Derslikten oluşan okul binamızın yanında; 100 Kız Öğrenci 100 Erkek Öğrenci olmak üzere toplam 200 öğrenci kapasiteli pansiyon  Ayrıca öğrencilerimizin sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak olan Kapalı Spor Salonu ve uygulama camisi yapılacak. Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize ve Gerze’mize hayırlı olsun” dedi.
GERZEDE YATIRIMLAR ARTIYOR, GERZE DEĞİŞİYOR
GERZEDE YATIRIMLAR ARTIYOR, GERZE DEĞİŞİYOR
GERZEDE YATIRIMLAR ARTIYOR, GERZE DEĞİŞİYOR
GERZEDE YATIRIMLAR ARTIYOR, GERZE DEĞİŞİYOR  GERZEDE YATIRIMLAR ARTIYOR, GERZE DEĞİŞİYOR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.