Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Gerze Direnişçilerine 320 Yıl Hapis İsteniyor

Gerze'nin Yaykıl köyünde termik santral kurulmasına karşı çıkan kişilere 320 yıl hapis cezası isteniyor.

Gerze Direnişçilerine 320 Yıl Hapis İsteniyor
20 Aralık 2013 19:44

Gerze'nin Yaykıl köyünde termik santral kurulmasına karşı çıkan halka 320 yıl hapis cezası isteniyor.

5 Eylül 2011 tarihinde termik santral kurmayı planlayan Anadolu Grubu, orman alanında izinsiz sondaj yapmak istemiş; Gerze ve Yaykıl köyü halkı, buna karşı çıkmıştı. Binlerce kişinin, termik santrale karşı yürüttüğü mücadele sonrasında açılan davada toplam 40 kişi hakkında 320 yıl hapis isteniyor.

İddia Tekrar İncelenecek
Davanın avukatlarından Ekoloji Kolektifi üyesi Av. Cömert Uygar Erdem, "Hazırlanan iddianamede, sanıkların hangi eylemlerinin hangi atılı suça konu edildiği anlaşılamıyor. Bu husus, sanıkların kendilerini savunma hürriyetini kısıtlıyor. İş ve Çalışma Hürriyetini İhlal Etme suçundan hakkında takipsizlik kararı verilen bir kişi, aynı soruşturma kapsamında İş ve Çalışma Hürriyetini İhlal Etme suçunu işlediği iddiasıyla yargılanıyor. Bu konudaki itirazımız, anılan ifadenin sehven yazılmış olabileceği yönünde bir gerekçe ile reddedildi. İtirazımız üzerine, iddiamız tekrar incelenecek” bilgisini verdi.

Erdem, "5 Eylül 2011 tarihinde, alanda bulunan kişiler hakkında , 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet Etmek suçu kapsamında takipsizlik verilmiş; şüphelilerin eylemi, demokratik bir hakkın kullanımı kapsamında sayılarak, hukuka uygun bir eylem olarak nitelendirilmiştir. Ancak, YEGEP Dönem sözcüsü Şengül Şahin, takipsizlik kararında, demokratik bir hakkın kullanımı olarak nitelendirilen hukuka uygun eylemi yönetmekle suçlanıyor" hatırlatması yaptı.

Hakim Karşısına Çıktılar
Binlerce kişinin, termik santrale karşı yürüttüğü mücadele sonrasında açılan davada  toplam 40 sanık, 18 Aralık 2013 Çarşamba günü hakim karşısına çıktı.

Toplam 40 kişi hakkında 320 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, sanıkların hangi eylemlerinin hangi atılı suça konu edildiği anlaşılamıyor. Bu husus, sanıkların kendilerini savunma hürriyetini kısıtlıyor.

İş ve Çalışma Hürriyetini İhlal Etme suçundan hakkında takipsizlik kararı verilen bir kişi, aynı soruşturma kapsamında İş ve Çalışma Hürriyetini İhlal Etme suçunu işlediği iddiasıyla yargılanıyor.

5 Eylül 2011 tarihinde, alanda bulunan kişiler hakkında, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet Etmek suçu kapsamında takipsizlik verilmiş; şüphelilerin eylemi, demokratik bir hakkın kullanımı kapsamında sayılarak, hukuka uygun bir eylem olarak nitelendirilmiştir. Ancak, YEGEP  Dönem sözcüsü  Şengül Şahin, takipsizlik kararında, demokratik bir hakkın kullanımı olarak nitelendirilen hukuka uygun eylemi yönetmekle suçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.