Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Gerze CHP İlçe Başkan Adayları Berabere Kaldı

CHP İlçe Olağan Kongresinde ilçe başkan adayları oyları eşit şekilde bölüştüler. Kongrede geçersiz sayılan 1 oy sonuçları belirleyecekti.

Gerze CHP İlçe Başkan Adayları Berabere Kaldı
5 Aralık 2015 22:08

CHP İlçe Olağan Kongresinde ilçe başkan adayları oyları eşit şekilde bölüştüler.

CHP’de kongre tarihlerinin belirlenmesi ile birlikte başlayan süreçte son nokta yine koyulamadı. 4 Aralık 2015 tarihinde Gerze Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan CHP olağan ilçe kongresi sonuçlandı ve sandıktan eşine ender rastlanır bir sonuç çıktı. Gerze CHP İlçe Başkanını belirleyecek sandıktan başkan adayları İlknur Kara ve Şengül Çalışkan Şahin’e 44’er oy çıktı. Toplam 101 delegenin 89’unun oy kullandığı seçimde, 89 oyun 44’ünü Kara, 44’ünü ise Şahin aldı ve 1 oyun geçersiz sayılması ile eşitlik bozulamadı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Kadir Yılmaz, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, CHP İl Başkan Adayı Barış Ayhan, CHP’nin l Kasım milletvekili seçimi 2. Sıra adayı Mustafa Acun, CHP’li ilçe başkanları, delegeler ve partililer katıldılar.

Divan Başkanlığına CHP İl Başkanı Kadir Yavuz’un seçilerek 2, katip üye seçimi ile divanın oluşturulmasından sonra, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından CHP İlçe Başkanı İlknur Kara kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Dönemine ait yönetim kurulu çalışmalarına ilişkin faaliyet raporunu sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

Hesap Tetkik Komisyonuna sunulan ve komisyonca incelenerek kabul edilen mali rapor oy birliği ile kabul edildi. Divan Başkanlığına sunulan önergelerin oylanması ile seçimlerin lok liste ile yapılmasına oy birliği ile karar verildi ve adayların belirlenmesi işlemi gerçekleştirildi.

Gündem maddesi gereğince konuşma yapmak isteyen konuklara söz verildi. Sırasıyla Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Mustafa Acun, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkan Adayı Barış Ayhan, ülke sorunlarına değindikleri ve birlik ve beraberlik mesajlarını içeren konuşmalarını yaptılar. Ardından ise CHP İlçe Başkanı adayları Şengül Çalışkan Şahin ve İlknur Kara konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Divan Başkanlığınca, seçimde kullanılacak oy pusulalarının İlçe Seçim Kurulu Sandık görevlilerine teslimi ve kurula yaptırılan yeminin ardından oy kullanma işlemine geçildi.Saat:17.00’de sandığın açılması ve oyların tasnifi sonucu toplam 89 delegenin 44’ü İlknur Kara’nın, 44 ‘ü ise Şahin’in listesini tercih etti, 1 oyun geçersiz sayılması seçimin şu anda kazananının belirlenememesine yol açtı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.