Dolar 32,5548
Euro 34,8424
Altın 2.428,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Gazilerimiz Onurumuzdur

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılan Sinop’lu Gazilerimiz, 43 yıl önce katıldıkları Kıbrıs Barış Harekatı’nı anlatırken yine aynı heyecanı yaşıyorlardı.

Gazilerimiz Onurumuzdur
5 Eylül 2017 11:38

Bütün yurtta olduğu gibi Sinop’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. Yıl törenlerine katılan Sinop’lu Gazilerimiz, bundan 43 yıl önce 1974 yılında katılmış oldukları Kabrıs Barış Harekatı ile ilgili anılarını anlatırken yine aynı heyecanı yaşıyorlardı.

İşte bu Gazilerimizden Selim Yurtseven, Ali Aksoy ve Zeki Aydın Şehir Kulübü bahçesinde Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada’ya o günlere ait savaş anılarını heyecanlaanlatırlarken,”Bugün yine görev verilirse seve seve kanımızı ve canımızı vermeye hazırız. Ancak; Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk,’Milletlerin istiklali söz konusu olmadıkça savaş bir cinayettir. Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’sözleriyle bizlere doğru yolu göstermiştir”diyerek, savaş çığırtkanlığı yapan bazı devletlere de anlamlı bir mesaj verdiler.

Gazilik nedir?

Muharip Gazi, harbe katılıp da harpten sağ olarak dönen savaşmış kahramanlardır. Gazilik unvanı devlet tarafından verilir. En büyük Gazi, bu unvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan, vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. 2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış, birçok insanını şehit ve gazi vermiştir.

Gazilerimiz ile ilgili güzel sözler:

Gaziler, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır.

Gaziler, destansı tarihimizin yaşayan abideleridir.

Gazilik, Türkiye Cumhuriyeti vatanseverliğinin, Türkiye Cumhuriyeti kahramanlığının ve Türkiye Cumhuriyeti fedakarlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır.

Gazilik, nesiller boyu taşınacak onurdur.

Şehit olmayı göze almayan, gazi olamaz.

Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.

Gazi, vatan sevgisinin sembolüdür. Şehit ve Gazi, toprağı vatan; insanı ulus yapan değerlerdir.

Haber: Hikmet Kurada – Sinop

Gazilerimiz Onurumuzdur

Gazilerimiz Onurumuzdur

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.