Dolar 32,3424
Euro 35,0948
Altın 2.310,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 14°C
Pts 16°C

Fukushima'da sızıntı devam ediyor

Japonya hükümeti Fukushima Nükleer Santrali’nden her gün 300 ton radyoaktivite sızmış suyun denize aktığını açıkladı.

Fukushima'da sızıntı devam ediyor
Aslan Özdemir
8 Ekim 2013 13:04

2011 yılında Japonya’da deprem ve ardından meydana gelen tsunami sonucunda Fukushima Nükleer Santrali reaktörleri ciddi zarar görmüştü. Yetkililer, nükleer santralin temizlenmesi için tedbirler aldı. Santralin temizlenme işleminin önümüzdeki 40 yıla yayılması bekleniyor.

Hayrettin Kaya

 

Sanayi bakanlığından bir yetkili, Aralık ayından itibaren sızıntının 60 tona düşürülmesi için çalışma yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca kirlenmiş su sızıntısının iki yıldan bu yana devam etmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

 

Tepco ise, yeraltı su kaynaklarının Pasifik Okyanusu’na sızmasına karşı bazı tedbirler almayı planlarken, Japon Asahi gazetesi nükleer santralin altındaki su kaynaklarının en yüksek seviyeye ulaştığını, suyu tutmak için bir baryerin inşa edildiğini belirtti.

 

11 Mart 2011’de Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami, Fukushima-Daiichi nükleer santralinin 6 reaktöründen 3’ünün soğutma sistemini bozarak radyoaktif sızıntıya sebep olmuştu.

 

Fukushima, 1986 yılında Çernobil’den sonra meydana gelen en büyük nükleer felaket. Japon yetkililer, nükleer sızıntıya maruz kalan yer altı kaynaklarındaki suların üç hafta içerisinde yeryüzüne çıkabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

 

Tepco, şu anda yer altına kimyasal bir madde enjekte ederek, toprağa sağlamlaştırmayı ve suyun yüzeye çıkmasını engelleme çalışması yürütüyor.

Fukushima'da sızıntı devam ediyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.