Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Fizik Tedavide ESWT Cihazı

Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tolga BAŞ, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ünitesinde ESWT(Şok Dalga Tedavi Cihazı)nın halka hizmet vermeye başladığını söyledi.

Fizik Tedavide ESWT Cihazı
9 Aralık 2014 17:05

Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tolga BAŞ,  Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ünitesinde ESWT(Şok Dalga Tedavi Cihazı)nın halka hizmet vermeye başladığını söyledi.

 

Alınan cihazlarla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Op. Dr. Tolga BAŞ; 

ESWT; vücut dışından şok dalgaları ile yapılan tedavi şeklidir. Güçlü ses dalgalarının bir başlık vasıtasıyla vücudun ağrı kaynağı olan bölgesinde odaklanmasına dayanan etkili bir tedavi şeklidir. Topuk ,dirsek ve omuz gibi kas iskelet sistemi  ağrılarında kullanılmaktadır. Bu yöntem rahatsızlığın olduğu bölgede kanlanmayı arttırarak, vücudun kendi iyileştirici mekanizmalarının devreye girmesini sağlamaktadır. Ayrıca hasar gören tendon ve dokuların rejenerasyonunu sağlayarak iyileşmeyi oluşturur.
 

Bu tedavi yöntemi: Epin Calcanei (Topuk Dikeni)  : Uzun süre ayakta kalanlarda, bazı romatizmal hastalıklarda, yüksek topuklu ayakkabı giyenlerde ve uzun süreli yürüyüş yapanlarda, Lateral ve Medial Epikondilit (Tenisçi ve Golfçü Dirseği): El bileğinin aşırı kullanımı sonucu dirseğin iç ve dış yanında ağrı oluşmasında, Kalsifik Omuz Tendiniti (Omuz Ağrısı): Genellikle orta yaşlarda sık görülen, nedeni tam olarak bilinmeyen omuz çevresindeki tendonların herhangi birine kalsiyum depozitlerinin birikmesi ile oluşan yangı nedeni ile gelişen omuz ağrısı ve hareket kısıtlılığında, omuz sıkışması sendromu, kaslardaki ağrılı tetik noktalar, kronik tendon zorlanmaları ve kaynaması gecikmiş kırıklarda uygulanmaktadır.
 

Özellikle sporcu sağlığı merkezlerinde akut ağrılar ve künt yaralanmalarda etkili ve çabuk sonuç alınan bir tedavi şekli olarak uygulama alanı bulmuştur. Haftada 1 defa 3-5 seans şeklinde 5-20 dakika olarak uygulanır. Bu tedavi yöntemi ağrısız olması , anestezi gerektirmemesi nedeniyle avantajlı bir tedavi yöntemidir. İlk seanstan itibaren 1 haftalık süre içerisinde ağrılarda azalma görülebilir. Eswt tedavisinde amaç ağrının geçici olarak giderilmesi değil, kalıcı olarak bir tedavi sağlamaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.