Dolar 32,6067
Euro 34,7737
Altın 2.490,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Evi yanan köylüler konteynerlere yerleştirildi

Boyabat ilçesinin 45 haneli Aşağı Seyricek köyünde çıkan ve 31 evin kullanılamaz hale geldiği yangında, hasar gören evlerde oturan 4 aile daha önce Van depreminde kullanılan konteynerlere yerleştirildi.

Evi yanan köylüler konteynerlere yerleştirildi
26 Haziran 2014 14:06

Boyabat ilçesinin 45 haneli Aşağı Seyricek köyünde çıkan ve 31 evin kullanılamaz hale geldiği yangında, hasar gören evlerde oturan 4 aile daha önce Van depreminde kullanılan konteynerlere yerleştirildi. 

 

İlçe merkezine 45 kilometre mesafedeki köyde, 31 Mayıs 2014'de boş olduğu belirtilen İbrahim Kaymaz'a ait evde elektrik tesisatındaki arızadan çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede diğer evlere sıçramış, Boyabat ve Kargı itfaiyesi ile Boyabat Orman İşletmesi ekiplerinin müdahalesine rağmen 31 ev kullanılamaz hale gelmiş, evlerin 27'sinde kimsenin yaşamadığı öğrenilmişti.

 

Bunun üzerine harekete geçen İlçe Özel İdare yetkilileri, hasar gören evlerde oturan 4 aile için köye konteynerler götürdü. Elektrik ve su bağlantısı yapılan konteyner evlerde, bir evde olması gereken beyaz eşya, oturma odası, mutfak eşyaları ile diğer araç ve gereçler bulunuyor.

 

İlçe Özel İdare Müdürü Kenan Esen, yaptığı açıklamada, Aşağı Seyricek köyünde çıkan yangının ardından bütün kurumların işbirliği yaptığını, köyün hafriyat kaldırma çalışmalarının kısa sürede tamamlandığını belirtti.

 

Yol çalışmalarından sonra konteynerlerin hızlı şekilde köye nakledildiğini vurgulayan Esen, şunları kaydetti:

 

"Konteynerler ailelerimizin oturabilecekleri duruma getirildi. Ailelerimizin her türlü ihtiyaçlarının karşılanabileceği tüm ev eşyaları temin edildi. Muhtarlık çalışmaları için de ayrı bir konteyner yerleştirerek, hizmetlerinin aksamadan yürütülmesini sağladık. Elbette ki bu geçici bir çözüm, devletimiz bütün yanan evlerin sahiplerini memnun edecek çözümleri kendilerine sunacaktır. Şu an yangın alanını inşaat yapımına hazır hale getiriyoruz."

 

– "Çocuklarımız bizi merak etmesin"

 

Köy muhtarı Celal Yaman ise yangının ardından kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

 

"Devletimizin yangının çıkmasının ardından hemen yanımızda olduğunu gördük" diyen Yaman, "Boyabat İlçe Özel İdare Müdürümüz Kenan Esen köyümüzün yol, içme suyu, hafriyat ve konteynerlerin gelmesi, yerleştirilmesi ve eşyalarımızın alınması konularında yardımcı oldu. Bu arada Boyabat Sosyal Dayanışma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarının da büyük desteklerini gördük" dedi.

 

Yangın sonrası köye yerleştirilen konteynerlerden birinde kalan Necati Oruç ise konteynerde çok mutlu olduklarını belirterek, "Allah devletimizden razı olsun. Bize yardımcı ve destek olan başta kaymakamımız ve diğer yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımız bizi merak etmesin" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.