Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Ersoy Sinop'ta ki yatırımları değerlendirdi

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop'ta bir çok yatırımın tamamlandığını, bir çoğunu ise tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Ersoy Sinop'ta ki yatırımları değerlendirdi
Aslan Özdemir
29 Ocak 2014 10:42

 

Hayrettin Kaya

Sağlık kompleksimiz ihale aşamasında, huzur evimiz ihale edildi, çocuk yuvamız bitmek üzere, kapalı spor salonumuz ihale aşamasında, yüzme havuzumuzun ve gençlik merkezimizin inşaatı devam ediyor. Kültür Sitemizin projesi bitti ve ihale aşamasında, sağlık meslek lisesi ve turizm meslek lisemiz bu yılın yatırım programında, arsa sorunlarının çözülmesi bekleniyor.Hastanemiz 2014 yılı modernleştirme programı içine alındı. Havaalanımız inşallah 5 Şubat itibariyle uçuşlara açılıyor, doğalgazımızın işletim ihalesi yapıldı, tünellerimiz de inşallah Mart ayı içerisinde açılmasını umuyoruz. 

 

Üniversitenin kampüs sorunu tamam

Üniversiemiz bizim için çok önemli. Üniversitemizin kampüs sorununu çözdük, Orman Bakanlığı 220 dönümlük bir araziyi üniversitemize tahsis etti. Biliyorsunuz iki yeni fakültemizin açılması kararı geçen yıl Bakanlar Kurulu'ndan çıkmıştı. Bu yıl öğrenci alımları başlıyor. İnşallah onların binaları da belediyemizle iş birliği ile imar planında gerekli düzenlemeler yapılacak. Binalar bu yılın yatırım programına alındı. 

3 tane yeni okul binası yeri tahsis edilen arazimize yapılacak ve üniversitemizin kampüsü o alana yerleşecek. Bu fakültelerimiz de düzenli olarak bu yıl dün itibaren öğrenci almaya başladıktan sonra, önümüzde ki 5 yıl içerisinde 10 bin nüfuslu, 10 bin öğrencili bir üniversiteye kavuşmuş olacağız. Yoğun bir çaba ve çalışmanın içerisindeyiz.  Bütün bunlar Sinop'ta ekmeğini çıkartmak isteyen, Sinop'ta hayatını idame ettirmek isteyen, her gün bir kuruş daha rahat nasıl kazanabilirim arayışı içerisinde olan esnaf ve tüccar arkadaşlarımızın da çok daha rahat geçirebilmelerini istiyoruz. Daha cazibe merkezi olmuş, sorunlarını daha büyük ölçüde çözmüş bir Sinop'ta esnafın faaliyetlerini daha rahat yürütebilmelerine katkı sağlayacaktır"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.