Dolar 32,5855
Euro 34,7974
Altın 2.507,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 20°C

ERSOY Mecliste Konuştu

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı İlimiz Ak Parti Milletvekili Mehmet Ersoy Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında ileri sürülen iddialarla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi tarafından verilen Meclis soruşturması önergesi ile ilgili olarak görüşlerini ifade etti.

ERSOY Mecliste Konuştu
7 Mayıs 2014 10:05

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı İlimiz Ak Parti Milletvekili Mehmet Ersoy Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler hakkında ileri sürülen iddialarla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partisi tarafından verilen Meclis soruşturması önergesi  ile ilgili olarak görüşlerini ifade etmek için TBMM Genel Kurulunda (6 Mayıs)  bir konuşma gerçekleştirdi.

 

ERSOY konuşmasında 17 Aralık sürecinin bir yolsuzluk operasyonu  olduğuna inanmadıklarını ifade ederek, "Bize göre, bu, yolsuzluktan öteye iktidarımızdan, partimizden umduğunu bulamayan bazı kaynakların, bazı mahfillerin siyasetin yapamadığını, muhalefetin beceremediğini bir şekilde yargı yoluyla becerip Türkiye’yi AK PARTİ’den ve Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtarma operasyonu olduğuna inanıyoruz." dedi

 

Ersoy ayrıca konuşmasında şunlarada yer verdi:

 

"17 Aralıktan bu tarafa yaşadığımız süreçle ilgili üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Gerçekten, bu gruba mensup bir milletvekili olarak 17 Aralıktan bu tarafa uğramadığımız hakaret, işitmediğimiz ağır itham kalmadı. Her defasında sanki yargılama tamamlanmış, sanki birilerinin suçu sabit olmuş ve AK PARTİ’ye mensup bütün milletvekilleri bu suça ortak olmuş gibi bir suçlamayla karşı karşıya kaldık. Çoğu kere muhalefete mensup bazı milletvekili arkadaşlarımız bir kısmımızı ayırdıklarını ifade etseler de genel anlamda kullanılan ifadeler hepimizi incitici, hepimizi yaralayıcı, hepimizi gerçekten üzücü oldu. Bunun karşısında uzun zaman sadece sustuk ve sadece bu haksız ithamlara kısa, özlü cevaplar vermeye çalıştık ancak grup olarak, parti olarak her seviyede şunu dedik: Asla ve asla hiçbir yanlışın yanında olmayacağız. Kim  yanlış yaptıysa, kim yetimin hakkına, kim devletin malına el uzattıysa mutlaka gereğini yapacağız. Ve nihayet, arkadaşlarımız önergelerini verdiler, bugün de o gün geldi, Meclis soruşturması için komisyon kurulmasıyla ilgili önergemiz oylandı ve hepimizin oylarıyla kabul edildi.Değerli milletvekilleri, sabah, dünden bu tarafa yine bu Mecliste tartışmaları, konuşmaları hep birlikte izliyoruz. Çoğu kere yine muhalefete mensup milletvekillerimiz çok hararetli bir şekilde aynı üslubu devam ettirdiler. Peki, ne yapacaktık daha? Yargılanmaları için bu Mecliste öncelikle kurulması gereken bir Meclis soruşturması komisyonu değil mi? E, onu kuralım dedik, kurduk. Bu komisyonda, ne varsa herkes gelsin, komisyon üyeleri sorsunlar, şüpheliler veya 4 bakanımız bilgi versin, kendilerini savunsunlar. Peki, başka ne yapacaktık?Değerli milletvekillerimiz, aslında temelde meselenin özü şu: Biz, 17 Aralıktan bu tarafa işlenen süreçte iki temel noktada muhalefetten ayrılıyoruz. Ayrıldığımız noktaların birincisi, 4 sayın bakanın suçlu olduğuna sizler kadar emin, sizler kadar rahat karar veremiyoruz.Suçlular da demiyoruz, suçsuzlar da demiyoruz. Bunun yolu soruşturma komisyonudur, bunun yolu bundan sonra devam edecek olan yargı sürecidir diyoruz."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.