Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 15°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Ersoy, Derici'ye Cevap Verdi

Mehmet Ersoy STSO Başkanı Erol Derici'ye cevap verdi.

Ersoy, Derici'ye Cevap Verdi
Aslan Özdemir
1 Mayıs 2013 16:38

AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy STSO Başkanı Erol Derici'nin açıklamalarına sert cevap verdi; Ersoy “Kişisel ikbal kavgalarına siyaseti alet etmek isteyenlere izin vermeyeceğiz” dedi.

Hayrettin Kaya

Yaklaşan Sinop Ticaret Sanayi Odası (STSO) seçimlerine siyasetin karıştırıldığını iddia eden Erol Derici’ye AK Parti Milletvekili Mehmet Ersoy’dan yanıt geldi.

5 Mayıs tarihinde yapılacak olan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) seçimleri öncesi bir toplantı yaparak çeşitli açıklamalarda bulunan STSO Başkanı Erol Derici, seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşeceğine inanmadığını, ilin AK Partili İl Başkanı ve Milletvekilinin yaklaşan seçimlere siyasi baskı yaptığını öne sürmüştü. Haber sitemizde yayınlanan bu iddialar üzerine kendi facebook sayfasında bir açıklama yapan AK Parti Milletvekili Mehmet Ersoy, STSO Başkanı Erol Derici tarafından yapılan açıklamaları, kaybedileceği garanti olan bir seçim sonucuna kılıf hazırlama gayretkeşliği olarak değerlendirdi.

'Kaybedilecek bir seçime kılıf hazırlıyor'
Ersoy yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Bazı internet gazetelerinde Sinop STSO Başkanı'nın açıklamalarını okudum. Her şeyden önce bu açıklamaları kaybedilecek görülen bir seçim sonuçlarına şimdiden kılıf hazırlama gayretkeşliği olarak değerlendirdiğimi ifade etmek isterim. Söylediklerinde yanıt vermeyi gerektirecek ciddiyette bir iddia yoktur. Ama her hemşehrimizin bilmesini isterim ki, kimseyle kavgalı değilim derken bile sataşmaya İlin Valisi'nden başlayan, başkalarını hep suçlu ama kendini mükemmel ötesi konumda gören, cehaletini saldırganlıkla kapatmaya çalışan anlayışlarla birlikte hareket etmemiz mümkün değildir. Her zaman Sinop'a hizmet için; kavga değil işbirliği, çatışma değil diyalog, tek adamcılık değil uzlaşma ve paylaşım, laf değil icraat öne çıksın isteriz. Bunu bile bile meseleyi siyasi bir kamplaşmaya çekerek yıllardır oturduğu koltuğu bir kez daha bu yolla kurtarmaya kalkışan zihniyetin oyununa gelinmeyecektir. Kişisel ikbal kavgalarına siyaseti alet etmek isteyenlere halkımız ve siyasetçiler sadece gülecektir. Arzumuz herkesin işini iyi yapması, işgal ettiği makamları Sinop'a hizmet için kullanmasıdır. Bugüne kadar her kurum ve kuruluşla bu çerçevede işbirliğimizi sağlıklı tutmaya gayret gösterdiğimiz, kimseyle kavganın tarafı olmadığımız, enerjimizi yatırım ve hizmete adadığımız bütün Sinop tarafından bilinen bir gerçektir. Bu açıklamalardan sonra kısa bir hatırlatma da yapmak istiyorum.

'Bunlar boş insanların işidir'
Bugünün Türkiye Cumhuriyeti'nde, sosyal tesislerde oturup çay içmek için devletin en üst yöneticinden izin almak zorunda değilsinizdir. İzin ancak size tahsisini istemeniz durumunda gereklidir. Devletin Valisi'nin görevi de akşamları kimlerin nerede çay içtiğini takip etmek değildir. Bu ancak köhnemiş zihniyetlerin hayallerinde kalmış ve çoktan yok olmuş yönetim anlayışlarında mümkündür ve boş insanların işidir. Mesela Sayın STSO başkanı da seçim çalışmaları sırasında yorulursa arkadaşlarıyla öğretmenevi bahçesinde bir mola verebilir, kimseden izin almak zorunda değildir. Kimse de onu geri göndermez. Bizce de sakıncası yoktur. Yeter ki, orada kendi haline oturmuş sohbet eden insanlara benim aleyhimde konuşuyorlar diye saldırıp kavga etmesin, anarşi çıkarıp huzuru bozmasın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.