Dolar 32,5976
Euro 34,7961
Altın 2.488,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Ergün'den Adaylık Sinyali!

Yüksek Seçim Kurulu’nun 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladığı Genel Seçimler öncesinde Sinop’ta da milletvekili yarışı hareket kazanmaya başladı.

Ergün'den Adaylık Sinyali!
12 Ocak 2015 18:52

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde aday olabilmek için kanun gereği görevinden ayrılması gereklerin en geç 10 Şubat 2015 Salı günü mesai bitimine kadar görevden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini açıklaması ardından, seçim hareketliliği arttı. Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün’ün de Sinop milletvekilliği için görevinden istifa edeceği yönündeki iddiaları bizzat kendisine sorduk. Ayancık Belediye Başkanı olarak göreve geldiği günden bu güne kadar birçok önemli proje ve çalışmalara imza atan ve üç dönemdir Ayancık Belediye Başkanlığını yürüten Ayhan Ergün’ün 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimler için ilimizden AK Parti Milletvekilliği’ne aday olacağı ve bundan dolayı Belediye Başkanlığı görevinden istifa edeceği söylentilerine Başkan Ergün, Genel Merkezi’n de teveccüh gösterirse önümüzdeki dönem için milletvekilliği aday adayı olabileceğinin sinyallerini verdi.

 

 

GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

 

Başkan Ergün, önümüzdeki 7 Haziran seçimleriyle ilgili istişareleri gerçekleştirdiklerini belirterek; “Üçüncü dönemde de halkımız bize görev verdi, görevimiz devam ettiği için de biz de halkımıza bazı şeyleri vaat ettik yapma noktasında bunların pek çoğu başladı inşallah devam da edecek” dedi. Diğer taraftan da önümüzdeki genel seçimlerle ilgili de bir kamuoyunun oluştuğunun altını çizen Başkan Ergün; “Bizim ismimiz bazı noktalarda, bazı ortamlarda ve toplantılarda geçiyor, bunlar tabi ki bize de ulaşıyor. Bizi sevenler, bizim dostlarımız ve bu ilçeyi ve bu ili sevenler de bizim iyi hizmet yapacağımız noktasından hareket ile ‘artık daha yukarısını düşün, sana yukarıdan daha fazla ihtiyacımız var, oradan hizmetlerinin buraya yönlendirilmesi noktasında daha güçlü olunma durumu olur’ diyerek bize tavsiyelerde bulunuyorlar, biz de bunları değerlendirdik. Şu anda muhtarlarımız ile buradaki STK’larla, siyasi partilerle, ildeki yine aynı şekilde aynı gruplarla istişarelerimizi sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

 

İSTİŞARELERİN %99’U OLUMLU!

 

Seçim takviminin açıklandığını, 10 Şubat’a kadar da karar verip ya evet varız ya da hayır biz görevimize devam ediyoruz demeleri gerektiğini belirten Ayhan Ergün; “İstişareler şuanda %99 olumlu geçiyor. Yani hakikaten farklı görüşten insanlar dahi ismimizle ilgili herhangi bir şaibe ve sıkıntı olmadığını, bu noktada Sinop’ta her kapıdan girebileceğimizi, herkese bu noktadan el uzatabileceğimizi, elimizin geri çevrilmeyeceğinin noktasında tavsiyelerde bulunuyorlar. Tabi ki genel merkezimizden de bu noktada müsaade istememiz gerekiyor. Temaslarımız devam ediyor. Genel Merkez’imiz de bize bu müsaadeyi verir ise halkımızın bu beklentisine biz de olumlu şekilde evet diyeceğiz. Tabi ki öncelikle kendimiz aday adayı daha sonra teşkilatlarımız uygun görüp partimiz de takdir ederse aday olur milletimiz de bu tabloya evet der ise bizlere teveccüh gösterirse burada yaptığımız hizmetler gibi Sinop’un geneline de aklımız erdiğince, gücümüz yettiğince, dilimiz döndüğünce Ankara’nın imkânlarını milletin imkânlarını var olan sorunları çözüm noktasında seferber edeceğiz.” Diye konuştu.

 

 

AYANCIK’A 100 TRİLYONUN ÜZERİNDE HİZMET GETİRDİK

 

Ayancık’ta hem muhtarlarla, hem bürokrasiyle, hem diğer siyasi partilerle Ayancığın sorunları ne ise ortaya birlikte koyarak çözümü de birlikte gerçekleştirdiklerini kaydeden Ayhan Ergün, birlikte uyum içinde yapılan işin lezzetinin ve hazzının daha fazla olduğuna dikkat çekerek; “Kimseyle kederleşmeden, çatışmadan, kırmadan, dökmeden, ilişkileri ortak menfaat olan Ayancığın menfaatleri noktasında gözeterek ilçemize 11 yıldır hizmet yaptık. Şuana kadar 100 trilyon üzerinde hizmet getirebilmişiz. Bu Ayancık ilçemiz için güzel bir rakam. Tam rakamı vermek tabi ki mümkün değil ama ana temel sorunların çözümünde epeyi bir yol alındı Ayancık’ta.

 

 

TÜM İLÇELERLE ORTAK KALKINMAYI SAĞLAMAK ÖNEMLİ

 

Sinop’u bir dünya cenneti olarak nitelendiriyorum,  nadir bir coğrafyaya sahip. Sinop’un durumunun şehirleşmesiyle, problemlerin çözülmesiyle, ekonomisiyle, ulaşımıyla şuandakinden daha ileri olması gerekliliğine dikkat çeken ve bu durumun sadece Sinop merkezi ile sınırlı kalmayıp ilçeleri de kapsaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Ergün; “Sadece Sinop olarak demiyorum bunu, sadece Sinop merkez düşünüldüğü zaman ilçelere haksızlık yapıyoruz. Bu seferde tüm ilçelerle ortak kalkınmayı sağlamak lazım.  Ortak girişim sağlaması lazım. Sinop’a gelen bir insan 2 gün sonra sıkılmayacak, bir gün Erfelek’e gidebilecek, bir gün Ayancık’a gelebilecek, bir gün Türkeli’ne gelecek, diğer zamanlarını ise Gerze'yi, Dikmen'i tanımaya, Boyabat'ı, Durağan'ı, Saraydüzü'nü keşfetmeye ayırabilmeli” diye konuştu.

 

 

SİNOP’UN HER YERİ GÜZEL AMA TANITIM VE ULAŞIMDA SIKINTI VAR

 

Aynı zamanda Sinop’un her yerinde ayrı güzelliklerin var olduğuna ancak sadece bunların tanıtım ve ulaşım noktasında sıkıntılarının bulunduğuna değinen Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün şunları söyledi; “Ve tabi ki hizmet sektörünün geliştirilmeye ihtiyacı var. Yani ne kadar turist gelirse gelsin hizmet sektörünün hizmet eden insanlarının eğitimi eksik ise bu sektörler zayıf ise mahcup oluyoruz. Bunların üstesinden gelinmesi lazım. Bunlarda tüm yerel idarelerle birlikte müşterek her konuda Ankara imkânları ve yerel imkanlarla ortak ve müşterek projelerle Sinop’u ayağa kaldırmamız lazım.”

 

 

SİNOP ŞUANDAN FAZLA İNSANA BAKABİLECEK NİMETLERE SAHİP

 

Sinop’un artık göç veren değil de önce göçü durduran, daha sonra da dışarıdan göç alabilen bir il konumuna gelmesinin gerektiğine vurgu yapan Başkan Ergün, son olarak şunları kaydetti; “Sinop’un coğrafyası burada şuankinden daha fazla insana bakabilecek nimetlere sahip. Önemli olan bunların ekonomiye kazandırılması lazım. Biz de bu noktada halkımızın takdir etmesi durumunda Ayancık’ta göstermiş olduğumuz performansında üstüne çıkarak ve buna tecrübeyi de katarak bunun içine birikimi de katarak ki 11 yıldır Ankara, Samsun ve İstanbul’da pek çok çevremiz oluştu. Yani kapıyı açmayı biliyoruz. Kapıdan girmeyi beceriyoruz. Almasını beceriyoruz. İstemesini beceriyoruz. Buraya kadar göstermiş olduğumuz becerileri Sinop’un geneline yayma noktasına fırsat verilirse seve seve tüm Sinop halkına hizmeti de bir görev biliriz. Bir vazife biliriz. Allah öyle görevleri bize nasip ederse Allah mahcup etmesin diyoruz, ilk bizler mahcup olacağımız hiç bir hizmete de hiçbir zaman talip olmayız.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.