Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

Engin Altay Cevap İstedi!

Altay kimlere fahri doktora unvanı verildiğini sordu

Engin Altay Cevap İstedi!
Aslan Özdemir
13 Ocak 2015 11:36

CHP Grup Başkanvekili Sinop Milletvekili Engin Altay, YÖK'ün kurulduğu 6 Kasım 1982'den bu yana hangi üniversitelerce kimlere fahri doktora unvanı verildiğini sordu.

Hayrettin Kaya

 

Altay'ın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, üniversitelerce  bilim, teknoloji ile fikir ve sanat hayatının gelişmesine, ülke kalkınmasına ve ilerlemesine, siyasi, iktisadi, askeri veya diğer bir alanda ülkenin itibarını uluslararası düzeyde yükselten veya milli menfaatlerin korunmasında üstün hizmet ve katkısı bulunanlara "fahri doktora" unvanı verilebildiği ifade edildi.

 

Siyasetin üniversitelerde egemen olduğu dönemlerde kimi darbe liderleri ile totaliter yönetimlerin sahibi diktatörlere bile fahri doktora unvanı verildiği ifade edilen önergede, şu sorular yöneltildi: "YÖK'ün kurulduğu 6 Kasım 1982 tarihinden bu yana hangi üniversitelerce kimlere fahri doktora unvanı verilmiştir? AKP iktidarları döneminde kimler fahri doktora unvanı almıştır? Fahri doktora unvanı verilip bu unvanı geri alınan var mıdır? Var ise gerekçeleri nedir? Fahri doktora unvanı verilmesi ile ilgili mevzuata bu unvanın gereksiz yere ve siyaseten verilmemesi için 'ahlak, yolsuzluğa bulaşmamış olmamak, hakkında şaibe bulunmamak' gibi ölçütler getirecek bir çalışmanız olacak mıdır?”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.