Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

En iyi moda tasarımcıları kimdir?

Moda her kadının erkeğin yakından takip ettiği bir devrimdir. Günümüzde moda çığır açan kişileri etkileyen olmazsa olmaz bir akım haline geldi. İşte modanın en etkili isimleri

En iyi moda tasarımcıları kimdir?
Aslan Özdemir
18 Aralık 2015 23:33

MODANIN ADRESİ

Hayrettin Kaya

Moda her kadının erkeğin yakından takip ettiği bir devrimdir. Günümüzde moda çığır açan kişileri etkileyen olmazsa olmaz bir akım haline geldi. Artık herkes şunu şununla kombin etsem nasıl olur bunun üzerine bunu giysem nasıl olur gibi bir akıma yakalanmış gidiyor; çünkü artık televizyondan tutun da internete kadar her yerde moda rüzgarları esiyor. Önceden giyim kuşam pek önemsenmezken şimdi öncelikli bir koşul haline geldi. Şartlar böyle olunca moda tasarımcıları arttı ve hangisinin iyi hangisinin kötü olduğunu ayırt edemez duruma geldik.

Bilindiği üzere en iyi moda tasarımcıları hem Türkiye’de hem dünyada modayı takip edebilen renk uyumunu bilen neyle neyin iyi gideceğini bilen yani iyi kombinleyen kilolara göre giydirmeyi bilen kişilerdir. Her şeyden önce özgün olabilen kendi akımını kendisi yaratan tasarımlarıyla kitleleri peşinden sürükleyen kişilerdir. Moda tasarımcıları için tasarım en önemli ayrıcalıktır; çünkü moda tasarımcılarını diğerlerinden ayıran en önemli koşul yarattığı tasarımlardır. Bu tasarımları da yaparken çizgiye çok önem vermelidir.

Örneğin; kilolu birine enli çizgilerle yapılmış bir kıyafet tasarlanmaz; çünkü enli çizgiler kilolu birini daha kilolu ve kısa gösterir. Tam tersi boyuna çizgiler kilolu birini daha zayıf ve uzun gösterir. Renk uyumu da çok önemlidir. Lacivertle siyah siyahla kahverengi vs. iki koyu rengi bir arada giymek doğru değildir. Bu sadece göz yorar kıyafeti öldürür ve hoş durmaz. Moda tasarımcıları bunları belirleyen ve kısaca bir akım yaratan çizgisini koruyan kişilerdir.

Dünyaca ünlü moda tasarımcılarını sizlere sayacak olursak Adam Jones, Ade Bakare, Akris, Alice Roi, Ben De Lisi, Donna Karan, Christian Dior başta gelmektedir. Ünlü Türk modacılardan ise Arzu Kaprol, Cemil İpekçi, Cengiz Abazoğlu, Dilek Hanif, Yıldırım Mayruk, Gamze Saraçoğlu yer almaktadır. Bu modacıları takip eden diğer başka isimler de yer almaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.