Dolar 32,5655
Euro 34,7624
Altın 2.488,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C

Emekliye TOKİ Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, seksen bir il içerisinden üç bini aşkın şantiyeyle hayata geçirmiş olduğu yedi yüz bine yakın konut ve sosyal yaşam projesi içerisinde, emekli bireylere özel bir uygulama başlatılacağı duyuruldu. 2’inci Bahar Projesiyle ülkemiz adına farklı şehirler yerlerinde aşamalı bir şekilde hayata geçirilmekte olan TOKİ konut projeleri içerisinde, konut sahibi olmamış olan emekli bireylere % yirmi beş kontenjan ayrılacak olduğu tam olarak duyuruldu..

Emekliye TOKİ Başvurusu Ne Zaman Başlıyor?
26 Şubat 2016 08:46

 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, seksen bir il içerisinden üç bini aşkın şantiyeyle hayata geçirmiş olduğu yedi yüz bine yakın konut ve sosyal yaşam projesi içerisinde, emekli bireylere özel bir uygulama başlatılacağı duyuruldu. 2’inci Bahar Projesiyle ülkemiz adına farklı şehirler yerlerinde aşamalı bir şekilde hayata geçirilmekte olan TOKİ konut projeleri içerisinde, konut sahibi olmamış olan emekli bireylere % yirmi beş kontenjan ayrılacak olduğu tam olarak duyuruldu.

TOKİ Başkanı Ergün Turan, emeklilere uygun ödeme koşullarında 250 TL’den başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle konut sahibi olma imkanı sunduklarını açıkladı.

8 yılda 150 bin ev

Türkiye’nin, 2023 hedefleri doğrultusunda sağlıktan eğitime, alt yapı yatırımlarından sanayiye, büyük bir kalkınma hamlesi içinde gelişimini sürdürdüğünü belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan “Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı olarak, insanlarımızın en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla ülkemizin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kuruyor, onlarca konut projesini hayata geçiriyoruz. Üretim felsefemizin temelini oluşturan dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza dönük konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz, kendilerinden gelen talep doğrultusunda, ’emeklilere özel’ konut projeleri geliştiriyoruz. Hedefimiz, geecek 8 yıl içinde 150 bine yakın emeklimizi ev sahibi yaparak yüzlerini güldürmek, İkinci Bahar’ı müjdelemektir” dedi.

Konut ve inşaat sektörünün öncü kuruluşu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 81 ilde 3 bini aşkın şantiye ile hayata geçirdiği 700 bine yakın konut ve sosyal yaşam projesi içinde, emeklilere özel uygulama başlatıyor. İkinci Bahar Projesi ile ülkemizin farklı şehirlerinde aşamalı olarak hayata geçirilmekte olan TOKİ konut projelerinde, konut sahibi olmayan emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayrılıyor.Mevcut üretimlerdeki yüzde 25 emekli kontenjanı uygulamasının yanı sıra, doğrudan emeklilerimizin talepleri ile yepyeni konut projeleri hayata geçiriliyor.Samimi, sıcak, insan ilişkilerinin ön planda olduğu yeni yerleşimler yeni şehirler kuran TOKİ, emeklilerimizin beklentilerine yanıt veren, 240 aya varan uygun ödeme koşulları ile ekonomik ölçekte bütçelerini gözeten projeler geliştiriyor. Bugün “Doğrudan İdare Uygulaması” ve “Emeklilerin Talebi” ile konut projeleri yapılıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.