Dolar 32,5212
Euro 34,8210
Altın 2.426,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Eğitimcilerden yarı yıl değerlendirmesi

Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan; "2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi eğitim çalışanları açısından çözümün öne çıktığı bir dönem olmuştur" dedi.

Eğitimcilerden yarı yıl değerlendirmesi
24 Ocak 2014 09:20

Memur-Sen-e bağlı Eğitim Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan, yaptığı açıklamada yarın sona erecek olan 2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci dönemini değerlendirdi, 

 

Eğitimciler olarak, Çözümün öne çıktığı yoğun bir dönem geçirdiklerini dile getiren Mustafa Aslan, ikinci dönemde de çözüm odaklı bir anlayışın hakim olmasını istedi. Aslan; "2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi eğitim çalışanları açısından çözümün öne çıktığı bir dönem olmuştur. Yaklaşık 17 milyon öğrencinin karne ile buluştuğu birinci dönemde önemli değişiklikler meydana gelmiştir. 2014-2015 yılı için imzaladığımız toplu sözleşme sonuçlarıyla yüzleri gülen eğitim çalışanlarının, geride bıraktığımız dönem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı merkezli olumlu çalışmalarla morallerinin yükseltilmesini istemiştik. Her eğitim-öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda yaptığımız açıklamalarda çözümlerden ziyade sorunların öne çıkmasıyla klişeleşen açıklamaların tersine, bu dönem için hakkı teslim ediyor ve çözüm odaklı yeni anlayışın ikinci dönemde artarak sürmesini bekliyoruz" dedi. 

 

'Kamuda Başörtüsü Sorunu Çözülmüştür' 

 

Kamusal alan yalanının tarih olduğunu kaydeden Mustafa Aslan; "Ülkemizde kadınların eğitim ve çalışma hayatının önüne konulan en büyük bariyer olan başörtülü kadınlara devlet eliyle şiddetin sembolü haline dönüşen, kamusal alan yalanının arkasına gizlenmiş faşizan uygulama artık tarih olmuştur. Eğitim-Bir-Sen başta olmak üzere, Memur-Sen ailesi olarak yaptığımız çeşitli eylem ve etkinliklerden sonra 12 milyon 300 bin imza ile hükümetin kapısını çalmamız ve akabinde 8 ay süren sivil itaatsizlik eylemimiz tarihi yasağı 8 Ekim 2013 itibarıyla tarih yapmıştır. Kadınların kategorilere ayrılmadığı, temel insan hakları bağlamında ayrımcılığa tabi tutulmadığı ve ötekileştirilmediği yeni bir dönem başlamıştır" diye konuştu.

 

'Andımız uygulamasına son verildi'

 

Son dönemde 'Andımız' uygulamasına son verildiğini hatırlatan Aslan konuşmasına şöyle devam etti; "1933 yılında, dönemin Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip tarafından kaleme alınan ve 1972 ile 1997 yıllarında üzerinde çeşitli değişiklikler yapılan And’ın okullarda okutulması uygulamasına son verilmiştir. 
 

Okullarda İmkânlar Ölçüsünde İbadet Yerleri Tahsisi İstenmiştir. 

 

Okullarda imkânlar ölçüsünde ibadet yerleri tahsisi istenmiştir. Okul dönüşümleri yapılmıştır. Meb personelinin görevde yükselme yönetmeliği yayınlanmış ve şube müdürlüğü sınavı yapılmıştır. Özür grubu tayinlerinde önceki dönemlerden daha duyarlı davranılmıştır. Alan değişikliği iptaline ve alan değiştirenlerin iptal taleplerine önemli oranda çözüm üretilmiştir. Dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi projesi vaatten icraata dönüştürülmektedir 

 

İktidar ve muhalefet partilerinin parti programlarında yer alan dershanelerin özel okula dönüştürülmesi ve velinin iki ayrı masraf yapmasının önüne geçilmesi hedefi, çeşitli tartışmalarla birlikte hayata geçirilmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, dershane sektöründe çalışan, hizmet üreten insanların mağdur edilmediği çözümler üretilmesini, teşviklerle yeni kapılar açılması düşüncesini, veliye ikinci yük getirmeyeceği için olumlu buluyor ve sektör temsilcilerinin taleplerinin de müzakere edildiği ortak çözümlerle sağlıklı bir dönüşümün yapılmasını arzuluyoruz.

 

Kariyer basamaklarıyla ilgili düzenleme yapılmalı 

Şu anda on binlerce öğretmen mağdur durumdadır. On binlerce davanın açılmasına neden olan sorun acilen çözülmelidir. 

 

Adaletten Uzak Ek Ders Esasları Değiştirilmelidir. Ek ders esaslarında dengesizlik ve mağduriyetlere sebebiyet veren hükümler halen değiştirilmemiştir. 2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları sekiz yıla yakın bir süredir uygulanmaktadır, ancak değiştiği günden beri bazı dengesizlikler ve adaletsizlikler devam etmektedir. Sendika olarak hazırlayıp bakanlığa sunduğumuz taslak metin mutlaka dikkate alınmalı, gerekli değişiklikler bir an önce yapılmalıdır. Öğretmenlerin branşlarına göre ek ders ücretlerindeki adaletsizlik, okul türlerine göre yöneticilere verilen ek ders ücretleri ve nöbetler için ödenmeyen ek ders ücretleri gibi önemli sorunlar mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır. 

 

Eğitim-Bir-Sen olarak, ara dönemin öğrencilerimiz ve eğitim çalışanları için verimli ve hayırlı olması; ikinci dönemin, sorunların tamamının çözüme kavuşturulduğu bir dönem olması temennisiyle, başarılı öğrencilerimizi kutluyor, karnelerin aynı zamanda velilere de verildiği gerçeğini hatırlatarak iyi tatiller diliyoruz"  Vitrin Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.