Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Ecz. Ersan ERCAN

28 Ekim 2014 14:09

Erdoğan Erkaymaz

07.12.1972 tarihinde ilçemiz Ayancık’ta doğan, ilkokulu ilçemizde orta ve lise öğretimden sonra Üniversite eğitimini Hacettepe Eczacılık Fakültesi’nde tamamlayan ERCAN ilçemizde ‘Güven Eczanesi’ni’ açarak mesleğe adım atmıştır. 2009 yılında Serap ERCAN’ la evlenen, ERCAN Ailesinin biricik kızları ‘Güneş’ ile yaşamlarına devam etmekteler. 10 Mayıs 2014’te Bilardo Federasyon Başkanı seçilen Ercan; halen Güven Eczanesi ERC Bitkisel Kozmetik Laboratuarlarının yönetim kurulu başkanlığı ve Türkiye Bilardo Federasyon Başkanlığını sürdürmektedir.

Hayrettin Kaya

Ülkemizde Federasyon Başkanı olmak çok zordur… Aşman gereken o kadar çok engeller çıkar ki; Siyasi otoriteden icazet, varsa kulüpleri hoş tutacaksın, sporda da başarılı olacaksın. Amaçları spor kulüplerine ve Türk Sporunun gelişimi için düzenleme yapmak, çağdaş yapılanma için projeler hazırlansa, kendini spora adayan biri dahi olsa işi zordur. Bu yazdığım güçlüklere rağmen ilçemiz gençlerinden Ecz. Ersan ERCAN kurtlar sofrasına girerek Bilardo Federasyonu Başkanı olmuştur.

Mayıs ayı ortalarında yapılan Bilardo Federasyonu Başkanlığı seçimde sayın Kürşat ÖZDEMİR ile yaptığı yarışmada 118 delegenin 72’sinin oyunu alarak federasyon başkanı oldu. Bildiğim kadarıyla küskün olan dünyaca ünlü bilardocumuz Semih SAYGINER’i Türk ve dünya bilardosuna yeniden katılımını sağladı. Bir sohbetimizde ‘Ne yapacaksın’ soruma yanıtı kısaca ‘Bilardo Sporunu tanıtmak, sevdirmek için ne gerekiyorsa yapacağım.Öncelikle amacım bilardo sporunu okullara taşımak, bunun yanında görsel, yazılı basını oldukça kullanacağım. Önemli turnuvaları ülkeme taşıyacağım.’ Söyleminin üzerinden daha 6 ay geçmeden bilardo Dünya Bayanlar 3 Bant Şampiyonasını ülkemize hatta ilimize taşıdı.

Dünya Bayanlar 3 Bant Bilardo Şampiyonası Sinop Final Etabına, Dünyanın en iyi 16 bayan bilardocusu ilimizde yarıştı. Ülkelerinde ve kıtalarında şampiyon olan bayan sporcular 24-26 Ekim tarihlerinde Sinop Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda kıyasıya yarıştılar. Bu şampiyona; Türk sporunu ülkemi,  ilimizi tanıtımı açısından  önemi ortadadır. İlçemizin yetiştirdiği bu değerli evladımız Ecz. Ersan ERCAN’ı kutluyor onunla gurur duyuyoruz.

Ecz. Ersan ERCAN azmi, kendine güveni, bilgi ve becerisiyle elde ettiği bilardo federasyon başkanlığının semeresini ilimiz görmüş oldu.Dünya Bayanlar 3 Bant Bilardo Şampiyonası 38 bin tabela nüfuslu ilimize taşıması büyük riskti. Doğup büyüdüğü memleketine katkı sunmak adına cesaretle girdiği organizasyonla Sinop’umuzu dünya sahnesine sunmuş oldu. Hemşerisine sahip çıkan Sinoplu spor severlere ‘UMB Başkanı Jean Claude DUPONT son yıllarda tüm dünyada yapılmış en güzel ve en görkemli turnuvalardan biri’ söylemi genç, karizmatik Federasyon Başkanımız Ecz. Ersan ERCAN’ı onura etmiştir. Gururumuz oldun sevgili kardeşim teşekkürler.

Ecz. Ersan ERCAN büyük başarıya imza attı. Böyle büyük bir organizasyonda ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıttı. Bizleri gururlandırdı. Dünyanın en iyi bayan bilardocuların katıldığı şampiyonada ev sahipliği yapan Sinop, tanıtımı içinde büyük fırsat oldu… Sinoplu da üzerine düşen görevini iyi yaptığı düşüncesindeyim. Bu organizasyon Bilardo Federasyonu Başkanımız, evladımız Ecz. Ersan ERCAN’a gelecek organizasyonları içinde büyük umut olmuştur.

Kardeşimizi ne kadar anlatsak azdır. Bir dostu şöyle yazmış kendisi hakkında bir bölümünü paylaşmak istiyorum ‘Siyah zülüf ananın üç oğlundan en asisi, en çokta seveni. Bir elinde havan, bir elinde otacı, dağıtır şifa diye hastaya kutu kutu… Eski bir bilge oyunu oynar lejyonerin masasında elinde ıstaka 3 topla. Merttir esirgemez sözünü, bir o kadarda merhametlidir aslında’ diyor. Bir dostu da federasyon başkanlığını kazanmasının ardından yazdığı ‘Eczaneden küpeşteye’ makalesinde ‘camiamıza ilaç gibi gelecek mi?’ diyordu. Onu zaman gösterecek ama ilimizin tanımına sunduğu katkı ‘İlaç gibi’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.