Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

E-Okul Yönetici Girişi Çalındı İddiaları

Son zamanlarda sosyal paylaşım sitelerinde Balıkesir’de bir lisede E-Okul yönetici giriş şifrelerinin çalındığı iddiaları yer aldı.

E-Okul Yönetici Girişi Çalındı İddiaları
18 Ocak 2016 18:59

Son zamanlarda sosyal paylaşım sitelerinde Balıkesir’de bir lisede E-Okul yönetici giriş şifrelerinin çalındığı iddiaları yer aldı.

Yarıyıl tatili için sayılı günler kala ve öğrencilerin notlarının yoğun bir şekilde sisteme girildiği bu günlerde Balıkesir’de bir lisede, öğrencilerin yönetici şifresini çalarak kendi notlarını düzenlediği iddia edildi.

Bazı öğrencilerin kişisel facebook hesaplarından “Onlar notlarını kendisi girsin, biz alınteri dökelim. Onlar geçsin biz kalalım! Adalet mi bu?” şeklinde paylaşınlar yapması üzerine okul yönetiminin tüm öğrencilerin notlarını tek tek kontrol ettiği ortaya çıktı.

Durumu farkeden okul yönetimi hemen olaya el atarak öğrencilerin velileriyle görüştü. Durumun basına duyurulmaması için iş birliği yapıldığı, öğrencilerin şifreye okul yöneticisinin masasındaki kağıttan öğrendiği ve bu yüzden gizlendiği ortaya çıktı.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi! Öğrenci notunu internetten takip etmek

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi ile not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşılabilmektedir. E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında kurulmuş olup, 2 ana bölümden oluşmaktadır. Veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin ve velilerin girdiği ve öğrenci hakkında bilgilerin olduğu bölümdür. Yönetim bilgi sistemi ise öğretmen ve yöneticileri şifreleri ile girebildikleri yöneticilerin kayıt ve nakil işlemlerini yapabildikleri öğretmenlerin ise öğrencileri hakkında bilgileri yazabildiği bir sistemdir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi okulda okuyan öğrencinin bilgilerinin ulaşılabildiği bir sistemdir. Bu sistem ile birlikte veliler internet üzerinden öğrencileri hakkında sınav sonuçları, sınav tarihleri, karne notu ve ne zaman okula gitmediğini görebilmektedirler. Öğrenciler de aynı şekilde bu bilgilere ulaşabilmektedirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek için ilk olarak E-Okulun resmi internet sayfasına giriş yapılmalıdır. Üst tarafta bulunan veli bilgilendirme sayfası giriş ekranına öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarasını girdikten sonra resimdeki rakamları da gerekli yere girilmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemlerden sonra E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapılabilir.

E-Okul yönetim bilgi sistemi ise öğretmen ve yöneticilerin kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıkları bir sistemdir. Bu sistem ile birlikte yöneticiler öğrencilerin kayıt yenileme, kayıt silme, yeni kayıt ve öğrencinin nakil işlemleri gibi işlemleri yapabilmektedirler. Öğretmenler ise öğrencilerinin bilgilerini sisteme girmelidirler. E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmek için E-Okulun internet sitesinde bulunan E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş ekranına kullanıcı adı ve şifrelerini girmelidirler. Bu işlemlerin ardından güvenlik kodunu da kutucuğa girdikten sonra E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yapılır. Yöneticiler ve öğretmenler kullanıcı adı ve şifrelerini Milli Eğitim Müdürlüklerinden edinebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.