Dolar 32,3341
Euro 35,0774
Altın 2.308,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

E-Okul Giriş Nasıl Yapılır?

E-okul kayıt sistemi için yetkililerden bilgi almaya çalışan veliler için e-okula nasıl girilir, e-okul şifresi nasıl alınır, giriş yapma ve not sorgulama hakkında tüm detayları haberimizde paylaşıyoruz.

E-Okul Giriş Nasıl Yapılır?
Aslan Özdemir
11 Mart 2016 17:45

Hem veliler hem de öğrenciler okul değişikliği durumunda sistemi takip etmek için, e okul nakil işlemleri nasıl düzenlenir diye merak ediyor. Özellikle de E-okul kayıt sistemi için yetkililerden bilgi almaya çalışıyor, işlemlerin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Hayrettin Kaya

E-okul sisteminde ortaya çıkan nakil problemlerinin engellenmesi için sistem, e-okul nakil işlemleri bölümü oluşturmuş ve buraya giren kişilerin gideceği okulları, bölgeyi ve kontenjanları öğrenmesine imkan sunulmuştur. E-okul kayıt sistemi, öğrencilerden daha çok velilerin işine yarıyor. Çünkü veliler bu sistem sayesinde hem öğrencilerin ders durumlarını öğreniyor hem de okulların ve çevrenin kalitesini takip ediyor. Özellikle de sürekli tayin olan veliler için okul seçmek artık e okul nakil işlemleri bölümü sayesinde çok daha kolay bir hal aldı.

E-Okul Nakil İşlemleri Hakkında Detaylı Bilgi

Öncelikle e okul nakil işlemleri ve de e-okul kayıt sistemi öğrencilerin öğretmenleri tarafından kullanılan bir sistemdir. Yani öğretmenler:

  • Öğrencilerin not durumlarını,
  • Devamsızlık bilgilerini,
  • Kanaatlerini bu sisteme yansıtmak zorundadır.

Bu nedenle de e okul nakil işlemleri nakil olan her öğrenci için yapılmalıdır. Aksi halde yeni gidilen okul içerisinde öğretmenler e-okul kayıt sistemi olmayan öğrencinin notunu, devamsızlığını giremez. Bu nedenle de nakil olan her öğrencinin e-okul kayıt sistemi kullanması ve yeni okulu için kayıt yaptırması gerekmektedir. E-okula genel olarak bakıldığında sistemin öğrenciyi takip etmek ve velileride bilgilendirmek olduğu görünüyor. Ama sistemin geliştirilmesi ile birlikte öğrencilerin tam anlamı ile internet ortamında bir kimlikleri olduğu gözüküyor.

Bu nedenle de bu sistemin her gün ayrıntılı bir şekilde yetkili olan öğretmenler tarafından işlenmesi gerekiyor. Buna devamsızlık durumları da dahil. Çünkü veliler e-okul veli bilgilendirme sistemini kullanarak çocuklarının her türlü okul durumunu anında kontrol etmek isteyebilir. Bu nedenle öğretmenlerin ve yetkililerin bu konuda hassas davranması gerekiyor. Sizler de çocuğunuzun okul durumu hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız, o zaman bunun için en güvenilir adreslerden biri olan e-okul veli bilgilendirme sistemine girebilir, buradan kontrol edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.