Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 17°C
Az Bulutlu
Sinop
17°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Düşünceden eyleme, eylemden gerçeğe dönüşen ÇEVDER KESTANE ORMANI

“Son balık öldüğünde, son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde beyaz adam paranın yenmediğini anlayacak.”, der bir Kızılderili.

Düşünceden eyleme, eylemden gerçeğe dönüşen ÇEVDER KESTANE ORMANI
Aslan Özdemir
12 Nisan 2018 16:01

Ayancık Çevre Koruma Derneği ve Büyükdüz Köyü muhtarlığı iş birliği ile yapılan Çevder Kestane Ormanında emeği geçen, destek ve katkı veren başta Ayancık Çevre koruma derneği üyeleri olmak üzere, Büyükdüz köyü muhtarı Salih AKIN ve ailesine, Fidanları temin eden Ayancık İşletme Müdürlüğüne ( Onur KALAYCI), malzeme desteği veren Ayancık Kaymakamlığına ( Adem KELEŞ), Araç ve iş makinası desteği yapan Ayancık Belediye Başkanlığına (Ayhan ERGÜN) ve çevre dostlarımıza sonsuz TEŞEKKÜR ederiz.

Hayrettin Kaya

İnsanlar kendilerine canlılığı, kaliteli yaşamı, gıdayı, havayı, suyu, toprağı veren ve mucizevi özelliklere sahip olan yeşil doğayı hiç bir zaman gerçek boyutta tanıyamadı. Ormanları, yeşil doğayı rant ve savaş uğruna kitle imha silahlarıyla katlettiler. Bu katliamı teşvik eden bazı siyasilerde, insanları yeşil doğa cennetinden alıp, beton binalara hapsettiler. Böylece dünyanın sonuna davetiye çıkarmış oldular.

Dikili bir ağacınız bile yok diyenlere selam olsun. Belki kendimize ait dikli bir ağacımız olmayabilir ama herkesin özgürce yararlanabileceği ve birlikte oluşturduğumuz ÇEVDER KESTANE ORMANI var.

“Son balık öldüğünde, son nehir kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde beyaz adam paranın yenmediğini anlayacak.”, der bir Kızılderili
Sosyolog Mukaddem SARISOY
Ayancık Çevre Koruma Derneği Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.