Dolar 32,5434
Euro 34,9349
Altın 2.426,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 19°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 18°C
Cts 17°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Durağan Da Demokrasi Nöbeti

Durağan Da Demokrasi Nöbeti
27 Temmuz 2016 11:36

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri darbe girişimine karşı vatandaşların tuttuğu ”Demokrasi Nöbeti” devam ediyor.

15 Temmuz FETÖ’nün darbe girişimi sonrası her yerde olduğu gibi Sinop’un ilçesi Durağan da da  halk demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı yüzlerce vatandaş, Cuma gününden bu yana geceden sabaha meydanları terk etmeyerek, demokrasiye ve milli iradeye, tuttukları nöbet, attıkları sloganlar ve hazırladıkları pankartlarla sahip çıkıyorlar.

Darbe Girişimine karşı halkı yalnız bırakmayan Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan; ‘’ İl başkanım, İlçe Başkanım, komutanlarım, değerli protokol, sevgili analarım, bacılarım, dedelerim, ninelerim, kardeşlerim sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, demokrasi nöbetimize hoş geldiniz. Her gece beraber olduğumuzdan dolayı sözü sahiplerine bırakmak istiyorum. Dünyanın hiçbir yerinde sabahlara kadar bu şekilde meydanları dolduran başka bir millet yoktur. Sizlerin, büyüklerin ellerini değil ayaklarını öpmek istiyorum. 15 Temmuz darbe gecesi darbe olacağını duyar duymaz meydanlara indik ve karşımızda koskoca bir Durağan halkı vardı. Kimsenin kılına zarar gelmesini istemem. Allah’a şükürler olsun ki o badireler atlatıldı ve bunun tek kahramanı aziz Durağanlılar ve Türkiye halkıdır. Asker bizim askerimiz, içinden çıkan bazı Fetocu hainlerin o ihanet şebekeleri nedeniyle diğer askerlerimizi dışlayamayız, onlar bizim askerlerimiz. İnşallah bu şebekeye sahip olanalardan ülkemiz kurtulacak. Çok sıkıntılı bir dönemden geçtik. Bütün İslam aleminin duası ile Allah Recep Tayyip Erdoğan’ı bizim başımızdan eksik etmedi. Baş komutanımız olmasaydı şuan burada değildik. Bu millet ona sahip çıktı. Türkiye onun sayesinde bu badireleri atlattı. Bu paralelcileri, bu fetocu hainleri lanetliyor, şehitlerimize Rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Buraya iştirak eden sayın Sinop Valisi Kemal Cirit’e Ak Parti Milletvekili Nazım Maviş’e ve buraya iştirak eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Sağ olun var olun.’’

İlçe Kaymakamı Turan Soğukoğlu ; ‘’Sinop Valimiz Kemal Cirit’e Ak Parti Millet vekilimiz Nazım Maviş’e burada olduklarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.Gecemiz hayırlara vesile olsun İnşallah.’’

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ; ‘’Baba ocağımın yiğit evlatları ! Hepinizi yüreğimin derinliklerinden gelen büyük bir sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Bu milletin aziz evlatları her türlü hürmetleri fazlası ile hak ediyor. Sizler bu darbe teşebbüsünü haber alır almaz yiğitçe, kahramanca durararak her türlü muhabbeti hak ediyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Durağanımız Recep Tayyip Erdoğana %80 oy vererek onu Cumhurbaşkanı seçmiştir. 15 Temmuz gecesi de darbe teşebbüsüne karşı Durağanlılar kendi iradesine, verdiği oya ve cumhur başkanımıza sahip çıkmıştır. Bu kutlu duruşunuzdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun.

1960 da Adnan Menderes’i astılar, Durağan o zaman Adnan Menderes’ e de büyük destek vermişti. O zamanlarda milletimizi bir sağdan bir soldan büyük işkencelere maruz bıraktılar. Yine o zamanlar da da içimiz kan ağladı, yüreklerimiz dağlandı, analarımız ağladı. Acılarımızı yüreklere gömdük.

28 Şubatta milletin adamı milletin oyları ile seçilmiş  Başbakan Necmettin Erbakan milli güvenlik kurumunda boncuk boncuk terledi, soluğumuz kesildi. Kimse kusura bakmasın Recep Tayyip Erdoğan’ı bu  millet yedirmeyecek.Bu Türkiye eski Türkiye değil.

Chpsi ile Mhp si ile Saadet partisi ile bütün siyasi parti mensupları ile bu meydandayız. Daha önceki günler taksim de yapılan mitingde de parti gözetmeksizin tüm vatandaşlarımız oradaydı. Sinop’ta yaptığımız toplantı da da tüm Belediye Başkanlarımız Parti farkı gözetmeksizin katıldı. Çünkü milletimize ve ülkemize böyle darbe girişimi olduğunda birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız. Ben birlik ve beraberliği sağlayan bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum, Şerife bacılarıma, nene hatunlarıma teşekkür ediyorum. Durağan’ın yiğitlerine teşekkür ediyorum, Durağanın ülkücülerine teşekkür ediyorum, Durağan’ın Ak gençlerine teşekkür ediyorum. Hepiniz sağ olun, var olun.’’

Boyabat Belediye başkanı Şefik Çakıcı ; ‘’Milletvekilim, Alay komutanım, İl emniyet müdürüm, Milletvekilimiz, Muhtarlarım, Belediye başkanlarım, Boyabat’ın kahraman hanımları yiğit adamları sizleri saygı ile selamlıyorum. Demokrasi nöbetimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Allah bizleri bu millete karşı mahcup etmesin.Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Milli irademiz için 10 gecedir bu alanları dolduran hemşerilerimin önünde saygı ile eğiliyorum. Sizler ile ecdadımız ile annelerimiz ile gurur duyuyorum. Sayın Valimiz Kemal Cirit ile gurur duyuyorum.Allah yolumuzu, bahtımızı açık etsin.’’

Sinop Valisi Kemal Cirit ; ‘’Kıymetli Durağanlılar, hanımefendiler, beyefendiler 7 den 70 siz milletimizin aziz evlatları , hoş geldiniz. Sizleri en kalbi duygular ile selamlıyorum.Öncelikle ilk kez bir ilçemizde  programa katılıyorum, bu Durağan oldu.Hep birlikte olduğumuz sürece, cumhurbaşkanımızın arkasında durduğumuz sürece hiç kimse bu miletin teline dahi dokunamaz,  nitekim dokunamadılar da.

Biz o gece Ankaradaydık. Çok yakın bir şekilde bomba seslerini duyduk.Millete korku saldılar ama o saatten itiberen siz Durağanlılar gibi Ankara da, İzmir de, Diyarbakır da, ülkemizin her yerinde milletimizin aziz insanları meydanları doldurmaya başlamışlardı.Kaçmadınız, bütün dünya üzerimize çullansa da kaçmayacaksınız. Sevgili Durağanlılar geldiğimiz günden beri tüm siyasi partilerimizle milletimizin herkesiminden insanlarla bir araya gelerek bu ülkenin gerçek politikasını konuşarak sizlerin karşısına çıkmaya karar verdik. Beni bugün çok sıcak karşıladınız. Sizler gönlünüzü bize açtınız, bizler de sizlere minnettarlıklarımızı ifade ediyor, Durağan’ın her sorununda yanında olacağımı bildiriyorum. Olanağüstü hal ilan edildi. Sizin hayatınız da bir değişiklik var mı ? Sizin hayatınız da bir değişiklik yok ama bu milletin iradesine kastedenlerin hayatları değişti. Onlarla hukuk önünde hesaplaşmanın yollarını açacağız.Yolumuza demokrasi nöbeti yolculuğu ile sizlerle birlikte devam edeceğiz. Bu ülkenin Cumhuriyetine sahip çıktınız. Bu ülkenin namusuna, topraklarına sahip çıktınız. Siz Durağanlılara, hepinize devletimiz adına, Sinop valisi adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. ‘’ dedi.

Kaynak : Nuran Keskin

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.