Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 15°C

DURAĞAN ÇÖP ALTINDA, İKTİDAR MUHALEFET AVINDA!

CHP Durağan ilçe başkanı M. Ali KOÇ Sinop belediyesine kesilen cezaya ve onun üzerinden yapılan eleştirilere  Durağandaki çöp sorununu örnek göstererek sert cevap verdi.

DURAĞAN ÇÖP ALTINDA, İKTİDAR MUHALEFET AVINDA!
Aslan Özdemir
10 Kasım 2017 12:04
CHP Durağan ilçe başkanı M. Ali KOÇ Sinop belediyesine kesilen cezaya ve onun üzerinden yapılan eleştirilere  Durağandaki çöp sorununu örnek göstererek sert cevap verdi.
KOÇ, iktidar cephesinin yanlı ve taraflı davrandığını iddia ederek; “kendi sözlerini unutanlar, kendi belediyelerinin durumunu görmeyenler Cumhurbaşkanı ve AKP genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ının işareti üzerine CHP’ye yüklenmeye başlamışlardır. Kamuoyunda CHP’yi rencide etmek, baskı altına almak için devlet gücünü devreye soktukları görülmektedir. Oysa 2014 yerel seçimlerinde özellikle ilçemizde çöp sorununu diline dolayanlar, çözeceğiz diyenler çöplerin hala yandığının, akarsuya karıştığını, koca bir ilçenin üstüne kabus gibi çöktüğünü, koktuğunu hastalık yaydığını unutmuşlardır.
Ceza kesilecekse önce yıllardır Duırağan’ın içme suyunun üstünde yer alan ve her yaz kokusu, dumanı ile Durağanlının başına dert olan çeltik zamanı getirdiği çöp ve hastalıklarla, üreticimizi tehdit eden Durağan’da ki çöp sorunu yıllardır Durağan’ın kanayan yarasıdır.  Her dönem çözeceğiz, bitecek vaadleri ile ilçe halkını oyalayan iktidar öncelikle kendi belediyesinin bu en ağır yükünü üstünden almalı Durağan’ı ve Durağanlıları bu beladan kurtarmalıdır. Biz elbetteki belediyelere haksız yere bir ceza kesilmesini halka ayrı bir külfet yüklenmesini kabul etmiyoruz.
Ama özellikle Durağan’a ve Durağan halkının gözüne iktidarın ve yandaş medyasının olayları çarpıtan kendi gözündekini çöpü görmeyen ama iktidar gücü ile kendinden olmayanlara nasıl bir baskı kurduğunu göstermek için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Çünkü bizler yıllardır Durağan olarak çöp sorunu ile boğuşuyoruz. Yalnızkavak ve Durağan halkının yanarken dumanı ile boğulduğu, kokusu ile çektiği bu çöp yığını kabusumuz olmaya devam ediyor. Ama iktidar cephesi kendi belediyelerine bir şey demezken, muhalefet partisine üstelik vahşi depolama sorunu çözülmüş, katı atık tesisi devreye alınmış, istasyonlarla taşıma işlemine başlamış. CHP’li bir belediyeye uyguladığı yandaş Medyası ile linç etmeye kalktığı bir dönemde çifte standardı bırak, yanan, akarsuya karışan, hastalığa davetiye çıkaran Durağanlıya kabus yaşatan Durağan çöplüğüne bak. İhmal varsa kendi belediye başkanına sor! Vaadini hatırlat, bu sorunu çöz!Çünkü Durağanda hala vahşi depolama yok. Gelişi güzel çöp yığınları ile koca  bir ilçe kabusu yaşarken bunu görmeyen iktidarın bu tutumunu da Durağan halkının ve Sinop kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. İktidarın kendi belediyeleri çöp yığınları ile halka kabusu yaşatırken muhalefete ceza kesmesi sadece vicdanın ve aklın kararması devlet gücünün taraflı olarak kullanılmasıdır. Yasa ve yasalar herkes için geçerlidir. Madem bu kadar çevreci ve doğa dostusunuz bi zahmet bizim sorunu da çözün ya da ilgililer hakkında gerekli işlemleri yapın. Bu durum gösteriyor ki; Durağan çöp altında, iktidar muhalefet avında!” ifadeleri ile yüklendi.
ÇÖPÇÜ TEMİZLETMEDİ, 
BELEDİYE GÖRMEDİ!’
  AKP İl Başkanı Ali ÇÖPÇÜ’ye de yüklenen KOÇ, AKP il Başkanı Ali ÇÖPÇÜ’nün  bir kente nasıl ihanet ediliyor görmek istiyorsa kendisini Durağan çöplüğüne davet ediyoruz dediği açıklamasında; “sayın başkan önce kendi belediyelerinin 2014 seçimlerinde verdiği vaadleri incelesin. İktidar kendi seçtiği belediye başkanlarının çöp yığınları arasında kaybolduğunu unutmuş. Durağan ve Boyabat çöplüğünün sürekli haber olduğunu unutmuş. Bu çöpler temizlenir diyerek önce kendi getirdikleri adayları bu yöre halkı belediye başkanı yaptı. O yetmedi belki çöpler kalkar diyerek soy ismi gibi çevreci bir il başkanı seçti. Lakin gel gör ÇÖPÇÜ temizletmiyor, iktidar umursamıyor çöp yığınları ile  Durağan yaşamaya devam ediyor ” dedi.
DURAĞAN ÇÖP ALTINDA, İKTİDAR MUHALEFET AVINDA! DURAĞAN ÇÖP ALTINDA, İKTİDAR MUHALEFET AVINDA! DURAĞAN ÇÖP ALTINDA, İKTİDAR MUHALEFET AVINDA!
Hayrettin Kaya
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.