Dolar 32,5976
Euro 34,7961
Altın 2.488,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Dünya Kadınla, Kadın İse Haklarıyla Güzeldir

Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği ve Sinop Sağlık Spor Kulüp Başkanı Kenan ARAL 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Dünya Kadınla, Kadın İse Haklarıyla Güzeldir
7 Mart 2016 18:47

Türkiye Kamu Şefleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı, Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği ve Sinop Sağlık Spor Kulüp Başkanı Kenan ARAL 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yayınladığı mesajda;

Toplumların medeniyet düzeyinin en önemli belirleyicisi, kadın haklarına verilen değeri olduğunu ifade ederek, “Kadının ihmal edildiği, ikinci plana atıldığı, yok sayıldığı bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumun her alanda kendini gösterebilmelerinin yanı sıra, faaliyetlere ve yönetime ortak olmaları da gerekmektedir. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır.

“Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz feragat ve fedakârlıkların en yücesini yapmıştır.
Cumhuriyetimizin kuruluşu ve Atatürk’ün önderliğinde kadınlarımız çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları elde etmiş, bu doğrultuda modern Türkiye’nin kurulması yönünde önemli bir misyonu üstlenmiştir.
Yeni Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum. Eşi ve çocukları ile omuz omuza Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık için mücadele ederek şehit olan kahraman kadınlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, bu vatan için şehit olan evlatların annelerinin önünde saygı ile eğiliyor, sabırlar diliyorum.”

Bundan sonraki 8 Mart’larda her şeyin kadınlar için daha iyi ve güzel olmasını umut ediyor “Dünya Kadınla, Kadın ise Haklarıyla Güzeldir” sözleriyle şahsım ve temsil ettiğim Sivil Toplum Kuruluşları adına Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.