Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 19°C
Çar 18°C

Dolmuşta yaş eşiği 75 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yaşlı nüfus oranında ilk sırada yer alan Sinop'ta belediye ve dolmuşçular kooperatifi tarafından başlatılan 65 yaş üstü yaşlılar için başlatılan ‘ücretsiz dolmuş hizmeti’ fazla talep nedeniyle iptal edilerek yaş sınırı 75’e çıkarıldı.

Dolmuşta yaş eşiği 75 oldu
15 Ocak 2015 08:54

Sinop Belediye Başkanlığı ve S.S. 6 No'lu Dolmuşçular Kooperatifi Başkanlığı’nın işbirliği ile belediye ve mücavir alanlar içinde yaşamını sürdüren 65 yaş ve üstü vatandaşların dolmuşlardan ücretsiz olarak yararlanması için verilen kartlar, taleplerin beklenenin oldukça üstünde çıkması dolayısı ile iptal edildi.

 

“65 yaş üstü sınırı 75’e çıkartılacak”

Konuyla ilgili açıklama yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 65 yaş üstü sınırının 75’e çıkartılacağını belirtti. Ergül, “Emeklilerimize bir nebze de katkımız olsun düşüncesiyle dolmuşçular kooperatifi başkanı ile birlikte ne yapabiliriz diye düşünürken ‘65 yaş üştü insanlarımıza da vefa borcumuzu ödeyelim, bunları şehir içi ulaşımda bedava taşıyalım’ şeklinde bir düşünce oluştu ve deklare ettik, kart çıkarttık. Ancak biz sayının 150-200 diye düşündük ama bu vesile ile şunu öğrendik: Sinop’ta o kadar çok emekli var ki, sadece bize müracaat eden bin 500 kişi 65 yaş ve üzeri. Müthiş bir rakam tabi. Böyle bir şey olduğunda bunun altından hiç kimsenin kalkması mümkün değil. Belediye otobüsü olsa tamam ama bunlar halk otobüsü vatandaşın para kazandığı bir şey. Dolayısı ile bu işin üstesinden gelemeyeceğimizi hissettiğimiz anda kestik ve dedik ki ‘bu işi yeni yılda çözeceğiz. Bu konu ile alakalı şöyle karar kıldık: Dolmuşçular kooperatifi başkanı ile birlikte ‘75 yaş ve üzeri insanlarımızı şehir içerisinde nereye giderse gitsin 1 lira olacak’ şekilde bir karar aldık. Buna sahip olmak isteyen yaşlılarımız gelecekler müracaat edecek ve yeni bir kart vereceğiz” dedi. 

 

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül açıklamasının sonunda ise bu uygulamanın Türkiye geneline ait bir uygulama olmadığını, kooperatif başkanı ile ortaklaşa aldıkları bir karar olduğunu belirtti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.