Dolar 32,6992
Euro 34,8918
Altın 2.508,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Bir Vefa

Bir Asır Bir Çınar adlı belgesel program,ülkemizin en eski kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetinde bulunan emektar müftülerimiz, imam hatip, vaiz, müezzin kayyım ve Kur’an Kursu hocalarımızın hayatlarını konu alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Bir Vefa
29 Haziran 2016 23:56

 

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan bir vefa…

 

Bir Asır Bir Çınar adlı belgesel program,ülkemizin en eski kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetinde bulunan emektar müftülerimiz, imam hatip, vaiz, müezzin kayyım ve Kur’an Kursu hocalarımızın hayatlarını konu alıyor.

 

Geride bıraktıkları izler, görev yıllarında karşılaştıkları zorluklar, yaptıkları hizmetler ve unutamadıkları hatıralar Bir Asır Bir Çınar programıyla ekranlara geliyor. Aile yaşantıları ve çevresiyle ilişkileri de sinematografik bir anlatımla yansıtılıyor.

 

Belgeselinbu haftaki bölümünde,30 yıl Sinop Ayancık’ta müftülük görevinde bulunarak Ayancıklıların büyük sevgisini kazanan emekli müftü 83 yaşındaki Mehmet Karaman Hocayer alıyor.

 

30 Haziran Perşembe günü saat 21.00’da TRT Diyanet kanalında yayınlanacak olan programın tekrarı 3TemmuzPazar saat 15.30’da olacak.

 

30 dakika uzunluğundaki program haftalık olarak yayınlanıyor. Her bölümde farklı şehir, konu ve isimlere yer veriliyor.

 

“İyiliğe Adanmış Hayatlar” sloganıyla yola çıkan belgeselin yönetmenliğini Salih ÖZDERYA yapıyor.

 

 

Mehmet Karaman Kimdir?

1933 yılında Hasan ve Cemile Karaman’ın çocukları olarak Trabzon’un Sürmeneİlçesi Yılmazlar Köyü’nde dünyaya geldi.

Altı yaşında hafızlığa başladı. Kur’an eğitiminin yasak olduğu zor yıllarda köyünde hafızlığını tamamladı,talim, tecvit, kıraat dersleri aldı, babasından Arapça öğrendi. 1949 yılında fahri olarak yine kendi köyünde imamlık yapmaya başladı.

1949’da askerlik görevini kısa dönem olarak tamamladı.

Ordu’nun Ünye İlçesi’ndeki resmi imamlık görevinin ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açmış olduğu sınavı kazanarak 1959 yılında Sinop Ayancık müftülüğüne atandı. Burada 30 yıl kadar görev yaptı. Bu arada Balıkesir Edremit ve Samsun 19 Mayıs müftülüğü görevlerinde bulundu.

1994’te Kastamonu’nun Çerkeş İlçesi’ne atandı. Burada 1 yıl görev yaptıktan sonra 1995 yılında emekli oldu.

Mehmet Karaman Sinop’un Ayancık İlçesi’nde hayatını sürdürmektedir.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.