Dolar 32,4875
Euro 34,8059
Altın 2.475,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Az Bulutlu
Sinop
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C

Dikmen’de Bütün Yollar Ulaşıma Açıldı

Yurt genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken, özellikle köylere de ulaşım yolları kapandı.

Dikmen’de Bütün Yollar Ulaşıma Açıldı
4 Ocak 2016 18:58

Yurt genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken, özellikle köylere de ulaşım yolları kapandı.

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Sinop’ta 187 köy yolu ulaşıma kapandı. Sinop genelinde karla mücadele aralıksız devam ederken Dikmen Belediye Başkanı Saim Istanbullu, Belediye ve Özel Idare uyumlu çalışması neticesinde Dikmen merkezi ve köylerde kapalı yol kalmadığını açıkladı.

KRİZ MERKEZİ KURULDU

İl Kriz Merkezi Toplantısı’nın ikincisi Sayın Vali Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA’nın başkanlığında, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İlk toplantıda alınan kararların gözden geçirildiği ve yeni karaların alındığı toplantıya Vali ÖZATA ÇETİNKAYA’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet YÜZER, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri katıldı.

İlimizde yaşanan kötü hava koşulları nedeniyle, gıda yardımına ihtiyaç duyan vatandaşlara gıda temin edilmesi, kapalı köy yollarının ulaşıma açılabilmesi için D.S.İ. ve Karayolları Müdürlüğü’ne bağlı şantiye ve özel şantiyelerde bulunan karla mücadele araçlarının ulaşımın sağlanmasında kullanılması, elektrik arıza ve kar mücadelesinde çalışan personelin mesai ve görev yeri sınırları gözetilmeksizin çalıştırılması, gerekli olması halinde özel sektörden operatör görevlendirilmesi, YEDAŞ ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün yol açma çalışmalarında bağımsız olarak kış koşullarına uygun araçlarını kullanarak hastalara ve elektrik arızalarına müdahale etmesi, 04.01.2016 tarihinden itibaren hava sıcaklığının artması sebebiyle yaşanabilecek olası doğa olaylarına karşı Kamu Kurum ve kuruluşlarının hazırlıklı bulunulması ile köy muhtarları ile irtibata geçilerek vatandaşların haberdar edilmesi için gerekli duyuruların yapılması,yoğun kar yağışı sebebiyle meydana gelen hasar tespitlerinin kurumlarca ivedilikle yapılarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bildirilmesi konularında kararlar alındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.