Dolar 32,5537
Euro 34,8763
Altın 2.428,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 22°C
Az Bulutlu
Sinop
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Dikmen Kırkpınar’ı aratmadı

Dikmen 53. Yağlı Güreşleri Sırık Kebabı Kültür Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Dikmen Kırkpınar’ı aratmadı
23 Temmuz 2018 10:24

Dikmen 53. Yağlı Güreşleri Sırık Kebabı Kültür Festivali büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Dikmen 53. Yağlı Güreşleri Sırık Kebabı Kültür Festivali bu yıl da oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Festival kapsamında yapılan ve Karadeniz’in Kırkpınar’ı olarak nitelendirilen güreşler nefes kesti. Çok sayıda pehlivan er meydanında kıyasıya mücadele etti.

3 TON SIRIK KEBABI TÜKETİLDİ
Çevre il ve ilçelerden çok sayıda güreş severin izlemek için akın ettiği güreşlere yaklaşık 278 sporcu katıldı. Binlerce vatandaşın adeta akın ettiği festivalde yaklaşık 3 ton sırık kebabı tüketildi. Çevre illerden çok sayıda esnafın stant açtığı festivalde, vatandaşlar alış-veriş imkanı buldu.

BAŞPEHLİVAN HÜSEYİN ŞAHİNALP OLDU
Oldukça çekişmeli geçen güreşlere Ankara’dan katılan Hüseyin Şahinalp ile Amasya’dan katılan Nuri Zengin mücadele etti. Kıyasıya süren mücadelede Başpehlivanlığı Hüseyin Şahinalp alırken, Nuri Zingin ikinci, Ümit Balta ise Ümit Bata güreşlerin üçüncüsü oldu. Cazgırlar Necmettin Yaşar Kırbıyık ve Kemal Karga er meydanını söyledikleri birbirinden güzel maniler ile sporcuları ve izleyenleri motive etti. Güreşlerde ağalık seçimleri ise yapılmadı.

Festivale: Vali Vekili İzzet Ercan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Dikmen Kaymakamı Mustafa Gözlet, Dikmen İlçe Emniyet Amiri Adil Bostan, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan ve yönetimi, ASİLDER Başkanı Kenan Güllü, İstanbul Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Haluk Karataş, AK Parti Dikmen İlçe Başkanı Hüseyin Türkmen, İl Genel Meclis Üyesi Kerim Ali Şahin, CHP Dikmen İlçe Başkanı Seyit Terzi, MHP Dikmen İlçe Başkanı Ahmet Yıldız, MHP Gerze İlçe Başkanı Ercan Aydilek, siyasi parti, STK ve kurum temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Güreşlerin ev sahibi Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, festivalde tüm emeği geçenlere, güreşçilere, davete icabet eden protokol ve halka teşekkür etti. İstanbullu, bu tür organizasyonların yörenin tanıtımı dışında, bir araya gelme, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi konusunda önemli bir rol oynadığını söyledi.

Dikmen Kırkpınar'ı aratmadı

Dikmen Kırkpınar'ı aratmadı

Dikmen Kırkpınar'ı aratmadı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.