Dolar 32,3171
Euro 35,0910
Altın 2.299,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Dikkat! Bu gece sona eriyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun mobil şebekelere yurtiçi arama ücretlerinde tanıdığı istisna süresi yarın sona erecek.

Dikkat! Bu gece sona eriyor
Aslan Özdemir
1 Temmuz 2014 10:22

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun mobil şebekelere yurtiçi arama ücretlerinde tanıdığı istisna süresi yarın sona erecek.

Hayrettin Kaya

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK), mobil haberleşme tarifesinde, Avea, Turkcell TCELL ve Vodafone'dan sabit hatta ve sabit hattan mobil şebekelere yurtiçi arama ücretlerinde tanıdığı istisna süresi yarın sona ererken; yeni tarife tavan ücretin yüzde 5.4 artmasına imkan verecek. BTK, 26 Mart'ta aldığı kurul kararıyla, mobil elektronik haberleşme hizmetleri azami ücret tarifesini belirlemiş; mobil şebekelerden sabit şebekelere ve mobil şebekelerden mobil şebekelere yurtiçi arama ücretlerinin 1 Temmuz 2014'e kadar bir önceki azami ücret olan dakika başına 43.89 kuruş olarak uygulanmasına karar vermişti. 
 

Bu sürenin dolmasıyla yarından itibaren söz konusu tavan fiyat dakika başına 46.25 kuruş olacak. Analistler, mobil haberleşme şirketlerinin kampanyalar aracılığıyla uyguladıkları en yüksek ücretlerin, belirlenen tavan ücretin altında olması sebebiyle, kararın sektör üzerinde önemli bir etki göstermesini beklemiyor. HaberAY.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.