Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

DİJİTAL HASTANE ÜNVANINI ALDIK

Ayancık Devlet Hastanesi HIMSS Emram Seviye 6 belgesini almaya hak kazanarak Sinopta bu belgeyi alan ilk hastane oldu.

DİJİTAL HASTANE ÜNVANINI ALDIK
Hayrettin Kaya
22 Eylül 2020 14:34

Ayancık Devlet Hastanesi, dijital hastane çalışmaları kapsamında HIMSS Stage 6 (Health care Information and Management Systems Society) Belgesini alarak, Sinop’ta bu belgeyi alan ilk hastane olmayı başardı.

Aslan Özdemir

Sağlık alanında hız, güven ve tasarruf devrimi niteliğini taşıyan dijital hastane çalışmalarına bir süre önce başlayan Ayancık Devlet Hastanesi HIMSS Stage 6 (Healthcare Information and Management Systems Society) belgesinin alınması için gereken şartları karşılayarak belgeyi almaya hak kazandı.

SİNOP VE İLÇELERİNDE İLK

AYRICA TÜRKİYEDE’DE İLKLER İÇERİSİNDEYİZ

Ayancık Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Ergenç ‘’ Hastanemiz için gerekli yazılımsal ve donanımsal ihtiyaçlar belirlendikten sonra hızlı bir satın alma sürecinin ardından bütün sistem kurularak çalışan personellere eğitimler verildi. Sonrasında tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra HIMSS 6 belgesini alabilmek için Medipol Mega Üniversitesi Hastanesine başvuruda bulunduk. Bütün bu çalışmalarımız sonucunda HIMSS 6 Dijital Hastane Belgesini almanın ve böyle kaliteli bir sistemi Ayancık’ın Güzel İnsanlarının hizmetine sunabilmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz”

Ayancık Devlet Hastanesi olarak kurumumuza başvurusundan itibaren hasta tanılama sistemiyle başlayarak, hastanın tüm sağlık bilgilerinin dijital ortamda saklandığı, e-reçete ve muayene bilgilerinin cep telefonuyla hastaya iletildiği, hiçbir evrak kalabalığına mahal verilmeden bütün formların sistem üzerinden doldurulduğu, yapılan tetkik ve tedavi bilgilerinin eş zamanlı olarak hasta cep telefonuna gönderildiği, hem de doktorun ekranına uyarı ile bildirildiği, aynı zamanda hasta güvenliğinde de sıfır hatayı hedefleyen ve kağıt israfını da ortadan kaldıran dijital hastane sistemimiz ile değerli halkımıza Avrupa standartlarında sağlık hizmeti vermekten gurur duymaktayız.

Hastanemizde uygulamaya başladığımız bu sistemde hastanın servise yatışı yapıldığında, hastanın koluna takılan dijital bileklik sayesinde hastaya yanlış ilaç uygulama hatası ortadan kaldırıldı. Sistem hem hastaya yazılan ilacı hemde hastayı doğrulamadan asla tedavi uygulanmasına izin vermiyor. Hemşirelerimiz hasta bilgilerini tabletlerle hasta başında alıyor. Doktor gecenin hangi saatinde olursa olsun hastanın bütün tetkik ve tedavilerini cep telefonundan görebiliyor. Gerek görürse evden hastaya tedavi ekleyebiliyor. Böylece acil durumlarda zaman kaybına bağlı hasta zararı da en aza indiriliyor. Ayrıca hastanemizde kurulan bu sistem sürekli olarak sağlık çalışanlarına, kişiye ve kişinin hastalığına özel uyarılar vererek, hastalarımızın doğru tedaviyi almalarına yardımcı oluyor. Hastanın önceden kullandığı ilaçlarla, doktorun yeni yazdığı ilaçlar arasında bir etkileşim varsa, hastanın tahlil sonucu neticesinde ilacın bırakılması ya da dozunun yükseltilmesi gerekiyorsa, kullandığı ilaçla birlikte yememesi gereken gıdalar varsa, hekimin yazdığı ilaca hastanın alerjisi bulunuyorsa, sistem doktorun ekranına ve cep telefonuna mesaj göndererek doktora hatırlatmada bulunuyor. Böylece ilaca bağlı hasta zararı da bu sistem sayesinde sıfıra iniyor. Hastalarımız akciğer filmini, tahlillerini taşımak ve evrak işleriyle uğraşmak zorunda kalmıyor, cihazlarımıza kurduğumuz PACS sistemi sayesinde bütün tetkikler sonuçlandığı anda doktorun ekranına düşüyor. Hastanedeki her birimde kağıt kullanımını kaldırdık. Kullanıcılar için mobil çözümler ürettik. Multifonksiyonel Hasta başı Uygulamalarını hayata geçirdik ve Entegre Güvenlik Sistemlerini kurduk. Çevre dostu yazılımları hastalarımızın hizmetine sunduk ve aynı zamanda Operasyonel hız ve iş akışlarında uyum sağlanarak her yerden her an bilgiye erişim ile hasta ve çalışan memnuniyeti sağladık” dedi.

Başhekim Ergenç “Ayrıca Bize bu süreçte destek veren, her türlü sıkıntımız da yanımızda olan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fatih Reyhanlıoğlu başta olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğünde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz..

Hep birlikte çok daha güçlüyüz…” dedi. Türkan KARABAŞ
DİJİTAL HASTANE ÜNVANINI ALDIK
DİJİTAL HASTANE ÜNVANINI ALDIK
DİJİTAL HASTANE ÜNVANINI ALDIK
DİJİTAL HASTANE ÜNVANINI ALDIK
DİJİTAL HASTANE ÜNVANINI ALDIK DİJİTAL HASTANE ÜNVANINI ALDIK DİJİTAL HASTANE ÜNVANINI ALDIK
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.