Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 16°C

Dev Mantara Büyük İlgi

Sinop'un Durağan ilçesinde bir vatandaş tarafından ormanda bulunan dev Bal Kadın Mantarı ilgi odağı oldu.

Dev Mantara Büyük İlgi
Aslan Özdemir
29 Ekim 2015 12:09

Sinop'ta etkili olan yağmur yağışının ardından doğada yetişen mantarlar vatandaşların ilgi odağı oldu.

Hayrettin Kaya

Durağan ilçesinde mantar toplamaya giden bir vatandaş ormanda bulduğu dev mantar ile kameralara poz verdi. 

 

Dev mantarın "Bal Kadın Mantarı" olduğunu belirten vatandaş; "Uzun zamandır mantar topluyorum. Bol yağış alan bölgelerimizde bu tür mantarlar çıkmakta. Bu mantarı bulmakta bu kez bana nasip oldu. Bu büyüklükteki çayır mantarı ancak yağmur bereketiyle olur" dedi. Durağanlı vatandaşın bulduğu bu dev mantar, halkın ilgi odağı haline geldi.

BAL KADIN MANTARI
Bu mantar sadece Kuzey bölgelerinin dağlık alanlarında yetişmektedir. Şekil ve yetişme bakımından geyik sırası mantarına da benzemektedir. Az sayıda pazarda yer almasına rağmen sevilen bir mantardır. Şapkalıdır ve bej rengindedir. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.