Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Deniz Feneri Yenileniyor

Gerze’de yaşayan en güzide tarihi yerlerinden birisi olan Deniz Feneri yenileniyor.

Deniz Feneri Yenileniyor
Aslan Özdemir
7 Eylül 2018 13:47

Gerze’de yaşayan en güzide tarihi yerlerinden birisi olan Deniz Feneri yenileniyor.

Hayrettin Kaya

Gerze Köşk Höyüğü diye adlandırılan bölgede yer alan Deniz Feneri demirleri bilindiği üzere yaz aylarının başında Gerze Belediyesi Demirci Ustaları tarafından yenilenmiş ve boyanmıştı. Ardından, yapılan projeler sonucunda Gerze’de tarihi dokusuna her daim sahip çıkan Gerze Belediye Başkanı Osman BELOVACIKLI verdiği talimat sonrasında Gerze Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Marangozhanesini seferber ederek çalışmalara hız kazandırdı.

İlk aşamada Deniz Feneri’ne çıkış yolu üzerine bordür taşı döşeyen ekipler ardından doğal taşlarla yolu kaplamaya başladı. Aynı zamanda Belediye Elektrik İşleri personellerinin de yer aldığı çalışmalarda yol boyunca ışıklandırma için direkler dikilirken çalışmanın son bölümünde ise küçük direkler arası halatlar asılarak etkileyici bir görsellik meydana geleceği belirtildi.

Çalışmaları yakinen takip eden Başkan BELOVACIKLI Deniz Feneri çalışmalarıyla alakalı açıklama gerçekleştirirken; “Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen zaman diliminde ilçemizin tarihi dokusuna sahip çıkarak güzelleştirmeye çalışıyoruz.Bilindiği üzere 1956 Yangını ilçemizin tarihini maalesef kül etti.Deniz Feneri bu bağlamda bizler için günümüzde hayatta duran en önemli tarihi dokulardan birtanesi. Oldukça atıl vaziyette duran alanın demirlerinİ yaz aylarının başlangıcında yenilemiştik.Günümüz itibariyle de yolunu yapıp oldukça güzel bir görünüme kavuşturma telaşı içerisindeyiz. Belediye Başkanlığı olarak Deniz Feneri tadilatının ilçemize hayırlı olmasını diler, tüm vatandaşlarımıza saygılar sunarız.’ ” dedi.

Deniz Feneri Yenileniyor Deniz Feneri Yenileniyor Deniz Feneri Yenileniyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.