Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Darbe Girişimine Karşı Halk Ayaklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimine karşı milleti meydanlara davet etmesi sonrası Sinop’ta ki vatandaşlar meydanlara akın etti.

Darbe Girişimine Karşı Halk Ayaklandı
16 Temmuz 2016 04:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimine karşı milleti meydanlara davet etmesi sonrası Sinop’ta ki vatandaşlar meydanlara akın etti.

Ak Parti Sinop İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, “Asker kışlaya” sloganları atarak Aşıklar caddesi istikametine doğru devam etti. Ellerinde Türk Bayrakları ile sloganlar atan binlerce kişi Adliye meydanında toplandı.

Adliye meydanında toplanan binlerce kişiyi sakinleştirmek üzere konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya yaptığı konuşmada, “Büyük devletimiz, büyük milletimiz daha evvel de olduğu gibi bu hail saldırının da üstesinden gelecektir. Devlet kurumlarıyla görev başındadır. Allah’ın izniyle bu da çok kısa sürede atlatılacaktır. Bazı Basın- Yayın organlarında taraflı yönlendirmeler yapılıyor. Şuanda devletimize karşı maalesef bu darbe girişiminin olduğuna dair Resmi kanalda dahi silah zoruyla açıklamalar yaptırıldı. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değildir. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar var. Dikkatli olacağız, bu olaya karşı tepkimizi ortaya koyacağız, oyuna gelmeyeceğiz, dikkatli olalım. Kesinlikle sokağa çıkma yasağı söz konusu değildir. Şunu açıkça ifade edeyim devlet millet işinin başındadır. Aklını okyanus ötesine teslim etmiş bir grubun işidir bu. Bu arada şunu belirtmek isterim bu sadece hükümetin, sadece Ak Partinin meselesi değildir. Herkesin demokrasimize sahip çıkması gerekir. Protesto hakkımızı kullanacağız ancak hepimizin sesinin en gür çıktığı şey istiklal marşımızdır. Hep beraber istiklal marşımızı okumaya davet ediyorum.” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya’nın açıklamasından sonrasında binlerce kişi hep birlikte istiklal marşını okuyarak Sakarya Caddesi istikametine doğru yürüyüşe devam etti. Halkın Sakarya Caddesine doğru ilerlediği sırada Camilerden ezan ve sela sesleri yükseldi. “Allahu ekber” sloganlarıyla Sakarya caddesini geçen binlerce kişilik kalabalık Tersane üzerinden tekrar Uğur Mumcu Meydanına ilerleyerek sloganlar eşliğinde beklemeye devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.