Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Chp’li Karadeniz’den Asgari Ücretliyi Sevindirecek Teklif

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Anayasa değişikliği görüşmeleri Çarşamba günü ikinci tur oylamaları ile devam edecek.

Chp’li Karadeniz’den Asgari Ücretliyi Sevindirecek Teklif
Aslan Özdemir
16 Ocak 2017 17:29

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Anayasa değişikliği görüşmeleri Çarşamba günü ikinci tur oylamaları ile devam edecek. Halkın gündeminin Anayasa değişikliği olmadığını vurgulayan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, halkın sorunlarına neşter vurmaya devam ediyor. Karadeniz, TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifi ile asgari ücretlilere “yardım ödeneği” adı altında devlet tarafından aylık 240 lira verilmesini istedi.

Hayrettin Kaya

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, yaklaşık 6,5 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret için “yardım ödeneği” verilmesini düzenleyen kanun teklifi verdi. Kanun teklifi TBMM’den geçerse, asgari ücretliler her ay ücretlerine ek olarak 240 lira alacaklar.

Asgari ücretin, işçilerin aileleri ile birlikte insanca yaşam standardına ulaşması amacını taşıyan sosyal politika aracı olduğunu ifade eden Barış Karadeniz, asgari ücretin insan onuruna yakışır bir hayat sürmeye yetecek miktarda olması gerektiğini vurguladı. Karadeniz, “Dünyada asgari ücret uygulanan ülkelerde asgari ücretliler bir çok mekanizma ile ayrıca korunmaktadırlar. Aile ve çocuk yardımları, işsizlik sigortası, negatif gelir vergisi ve gelir vergisi kredileri bu uygulamaların başında gelmektedir. Türkiye’de ise asgari ücretlilerin korunduğu herhangi bir sistem bulunmamaktadır. Biz asgari ücretlilerin korunduğu sistem oluşturulması için mücadele etmeliyiz” dedi.

“Barış İçinde Halkımızın Sorunları Çözmek İçin Çalışalım”

“Meclis’te görüşülen anayasa değişikliği Türkiye’nin hangi sorununu çözecek?” diye soran Barış Karadeniz, şöyle devam etti:

“Terörü mü bitireceksiniz, işsizliği mi bitireceksiniz? Asgari ücrete yüzde 8 zam yaptılar daha iki gün geçmedi eridi gitti. Sabahlara kadar halkın çözüm bekleyen sorunlarını çözmeye çalışalım. Sabahlara kadar ve hatta günlerce, terörü, işsizliği hayat pahalılığını bitirmeye çalışalım. Barış içinde çalışalım. Huzura ve refaha ihtiyaç duyan halkımızın sorunlarını çözmek için çalışalım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.