Dolar 32,3346
Euro 35,2006
Altın 2.247,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Chp’li Karadeniz “Terör Bitmeli, Ülkemizin Refahı İçin Mücadele Verilmeli”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, terörün bitirilip acıların son bulması gerekirken, AKP’li milletvekillerinin tek adam rejiminin getirilmesi için Meclis’te sabahladığını söyledi.

Chp’li Karadeniz “Terör Bitmeli, Ülkemizin Refahı İçin Mücadele Verilmeli”
Hayrettin Kaya
11 Ocak 2017 18:52

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, terörün bitirilip acıların son bulması gerekirken, AKP’li milletvekillerinin tek adam rejiminin getirilmesi için Meclis’te sabahladığını söyledi.

Aslan Özdemir

 

CHP Milletvekili Karadeniz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “tek adam rejimi” anayasasının görüşmelerinin sabahın erken saatlerine kadar devam ettiğini ifade etti. AKP’li milletvekillerine çağrıda bulunan Karadeniz, “Başkanlık için mücadele veriyor. Terör bitirilip acıların son bulması gerekirken, maalesef ki AKP milletvekilleri, tek adam rejimini getirmek için sabahlıyor. Gelin arkadaşlarım; terörü bitirmek için bu sıralarda sabahlayalım. Ekonomimizi canlandırmak, ihracatı ve yatırımları desteklemek, işsizlerimize iş imkanı sağlamak, vatandaşlarımıza huzur ve refah içinde yaşayacakları bir ülke yaratmak için sabahlayalım” diye konuştu.

 

Terörün her geçen gün can aldığını söyleyen Karadeniz, şöyle konuştu:

“Değeri tüm Dünyada bilinen büyük şair Nazım Hikmet Ran’ın dediği gibi “Günler ağır, günler ölüm haberleriyle geliyor. En güzel dünyaları yaktık ellerimizle ve gözümüzde kaybettik ağlamayı.” Analar ağlıyor, ölen canlarıyla birlikte onlarında nefesi duruyor. Yazık değil mi? Günah değil mi? Ölen askerlerimize, sivil vatandaşlarımıza.

Maalesef son bir buçuk yılda, Ankara’da, Diyarbakır’da, İstanbul’da, Kayseri’de, Bursa’da Hakkari’de, Van’da, Elazığ’da, Mardin’de Adana’da yüzlerce vatandaşımız öldü. Bunların büyük bir kısmı sivil. 2 Binden fazla vatandaşımız yaralandı.

Bugün sınırlarımız kevgire dönmüş. Suçlusu, kaçakçısı, İŞİD’i, PKK’sı, FETÖ’sü elini kolunu sallayarak girip çıkıyor. Dün Ankara GAR’ını, REİNA’yı, İzmir’de Adliye Binasını cehenneme çeviren bu suçlular, yarın kim bilir günahsız insanların gelip geçtiği ülkemin hangi köşesini mahşer yerine çevirip yüreğimize ateş düşürecek.”

 

İSTİFA EDEN DE YOK, UTANAN DA!

Barış Karadeniz şöyle devam etti:

“Ne istifa eden var, ne sorumluluk alan. Ne utanan var, ne sıkılan. Dünya da böylesine basiretsiz bir hükümet yok. 2002 yılından bu yana tek başına iktidar olan, terörü bitirmek, ülkesinin refahını yükseltmek için tek başına yetkiyi elinde bulunduran hükümet döneminde, vatandaşlarımızın vahşice katledilmesi şanlı tarihimize kara leke olarak sürüldü.

Sarayda hüküm süren Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Bakanları, hiç utanmadan sıkılmadan vatandaşlarımıza başkanlık sistemi geldiğinde terör olaylarının biteceği, ekonominin düzeleceği, işsizliğin biteceği, günlük güneşlik günlerin geleceği yalanlarını söylüyor. Ancak unuttukları bir şey var. Kanlarıyla canlarıyla görkemli tarihimizi yazan şehitlerimizin evlatları, onlara gereken cevabı verecek ve bu gördükleri rüyadan uyandırmayı bilecektir.

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Silah Arkadaşları ve kurtuluş mücadelesi veren tüm yurttaşlarımızın üstün çabası ile kazanılan Cumhuriyet ve Halkın gücünü kanıtlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi, kendi kendini feshediyor.

 

“KENDİ İPİNİ ÇEKEN SON BAŞBAKAN”

AKP Milletvekilleri sayesinde, büyük zorluklarla bugünkü Meclisi kuran Milletvekillerinden, bugün boş kağıda imza atan, neye oy verdiğini bilmeyen hatta başkalarının yerine imza ve oy veren Milletvekillerine geldiler.  İnsanca yaşama hakkı verilen, kendisini temsil edecek yöneticileri seçen halkın elinden bu hakkı alınıyor.

Sayın Başbakan yaptıkları güzel icraatlar ve başarılarla değil, sanırım kendi ipini çeken ve son Başbakan olarak tarihe geçmek istiyor. Ve dahi dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir, kendi kendini bitiren Başbakan. Ayrıca Başbakan’ın her fırsatta gerekirse koltuğu bırakırız dediği koltuk, kendi koltuğu değil, halkın kendisine hizmet etmek için emanet verdiği koltuktur. Yaşanan bunca elim olayda kendinde sorumluluk görmeyen ve istifa etmeyen Başbakanın koltuğu bırakması için ne gerekecek bu da vatandaşlarımızı için ayrı bir merak konusudur.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.