Dolar 32,5883
Euro 34,7375
Altın 2.506,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Chp’li Karadeniz Sinop Sgk Müdürünü Bakan Müezzinoğlu’na Sordu

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop SGK İl Müdürlüğü uygulamalarını Meclis gündemine taşıdı.

Chp’li Karadeniz Sinop Sgk Müdürünü Bakan Müezzinoğlu’na Sordu
1 Haziran 2017 14:27

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop SGK İl Müdürlüğü uygulamalarını Meclis gündemine taşıdı. Sinopluların “eziyete dönüşen uygulamalar” nedeniyle SGK İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez hakkındaki şikayetler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na soruldu.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, SGK İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez hakkındakişikayetleriÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu. “Kurum çalışmalarına ivme kazandırmak, yeni bir heyecan ve motivasyon sağlamak amacıyla”Zafer Ali Ürkmez’inSinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne tayin edildiğini belirten Milletvekili Karadeniz, “Sinoplular ve Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü çalışanları, kısa bir zamandır görevde olan Ürkmez hakkında bir çok şikayette bulunmaktadır” diyerek Bakan Müezzinoğlu’nun şu soruları yanıtlamasını istedi:

“Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personeline mobbing uygulandığı ile ilgili olarak araştırma, inceleme ya da soruşturma talimatı verdiniz mi?

Sinopluların sevdiği ve yıllardır Kurum’a ve Sinop’a hizmet eden personelin hiç gerekmediği halde yerinin değiştirilmesi ve benzeri yıldırma uygulamaları ile emekliliğine zorlanması için Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ürkmez’e talimat verilmiş midir? Verilmiş ise bu talimat hukuka uygun mudur? Hukuka uygun değil ise İl Müdürü Ürkmez hangi yetki ve gerekçelerle bu tür uygulamalar gerçekleştirmektedir? Yasal işlem başlatacak mısınız?

Yurtdışında çalışan vatandaşlarımızın ve ailelerinin SGK ile ilgili işlemlerinde büyük zorluklar çıkartarak tepki toplayan İl Müdürü Ürkmez hakkındaki şikayetleri değerlendirecek misiniz?

Sinop ilinin ekonomisini ayakta tutan esnafımız, küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz, hizmet sektörü işletmeleri ve ekonomi çarkını döndüren çalışanlarımıza ekonomik kriz yaşandığı son aylarda, mevzuata uygun olarak faaliyet gösteren esnaf ve işletmelere yoğun bir baskı yapılmasının nedeni nedir? Esnaf ve işletmeleri kepenk kapatma noktasına getiren uygulamalar için Sinop Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ürkmez’e kim talimat vermiştir? İl Müdürü Ürkmez’e talimat verilmediyse, Ürkmez bu uygulamalarla esnaf ve işletmeleri neden yıldırmaktadır?

Sinop’ta Sosyal Güvenlik Kurumu’na zarar veren, Sinopluları ve SGK personelini mağdur eden bu uygulamaların sona ermesi için hangi talimatı vereceksiniz?”

Chp’li Karadeniz Sinop Sgk Müdürünü Bakan Müezzinoğlu’na Sordu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.