Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

CHP’Lİ KARADENİZ: GENÇLERİ, DERTLERİNDEN CHP KURTARACAK

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AKP hükümetinin, başta işsizlik olmak üzere gençlere yaşattığı sorunların kaygı verici boyutlara ulaştığını belirtti.

CHP’Lİ KARADENİZ: GENÇLERİ, DERTLERİNDEN CHP KURTARACAK
Hayrettin Kaya
22 Haziran 2018 10:17

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AKP hükümetinin, başta işsizlik olmak üzere gençlere yaşattığı sorunların kaygı verici boyutlara ulaştığını belirterek, “Her 100 gençten 21’i işsiz, iş bulamayanların yüzde 27’si üniversite mezunu. AKP’nin dert babası yaptığı gençleri, bu dertlerden CHP kurtaracak” dedi.

Aslan Özdemir

CHP’li Barış Karadeniz, seçim çalışmalarında her zaman olduğu gibi gençlerle de sık sır bir araya gelip onların sorun ve taleplerini dinliyor. Milyonlarca gencin başta işsizlik olmak üzere, eğitim ve gelecek kaygısı sorunları yaşadığını belirten Karadeniz, “Sinop’ta hangi gencimizleler karşılaşsak, hangi gencimizin halini hatırını sorsak halinden memnun olanların sayısı çok az. Bu sadece Sinop’ta değil ülkemizin her yerinde böyle. Üniversiteyi bitirdiği halde yıllardır iş bulamayan gençlerimiz var. İstediği eğitimi alamayan, istediği işte çalışamayan gençlerimiz var. Gençlerimizin gelecekle ilgili kaygıları var” dedi.

CHP’li Karadeniz, 6 milyon işsizin ve 16 milyon yoksul vatandaşın olduğuna dikkat çekerek, bu yakıcı sorunlardan en çok gençlerin etkilendiğini söyledi. “AKP’nin dert babası yaptığı gençleri, bu dertlerden CHP kurtaracak” diyen Karadeniz, projelerini şöyle anlattı:

“15 – 25 yaş aralığındaki öğrenci veya işsiz olan gençlerimize Genç Kart vereceğiz. Tren bileti satışlarında Genç Kart sahiplerine yüzde 50 indirim uygulayacağız. Genç Kart sahiplerine ücretsiz aylık 2 GB mobil İnternet erişimini sağlayacağız. Genç Kart ile kültür sanat etkinlik biletlerinde ve mağazalarda Gençlik İndirimi uygulanmasını sağlayacağız. Genç Kart sahiplerine 4 yılda 1 kez ÖTV ödemeden telefon alma hakkı tanıyacağız. Sabit İnternet hatlarında adil kullanım kotasını tamamen kaldıracağız. ÖSYM tarafından yapılan tüm sınavlarda giriş ücretini kaldıracağız. Üniversiteye giriş sınavında başarı sağlayamayan ve maddi durumu yeterli olmayan 18-20 yaş arası gençlere Aile Sigortası kapsamında aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği vereceğiz. Üniversite öğrencilerine 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500’er lira olmak üzere yıllık 1.000 lira Gençlik Bursu vereceğiz.  Yurtlar ve Öğrenci Evleri Yurt sorununu en fazla iki kişilik odalardan oluşan yurtlar inşa ederek 1 yıl içinde çözeceğiz. KYK yurt ücretlerini yüzde 50 oranında düşüreceğiz.”

Karadeniz, Sinop’ta İlk Kez Oy Kullanacak Gençlere Seslendi

CHP’nin Genç Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta 18 ve 19 yaşında 3 bin 506 gencin ilk kez oy kullanacağını belirterek gençlerin 24 Haziran’da sandığa gitmelerini istedi. İlk kez oy kullanacak gençlere seslenen Karadeniz, “Okuyorsa bir diplomanın hayalini kuran, bir işte çalışma umudu taşıyan, çalışıyorsa da hak ettiğini almak isteyen gençlerimizin sorunlarını el ele, birlik ve beraberlik içinde hep beraber çözebiliriz. Bunun için ‘iki oy tek hedef’ diyerek Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce’ye ve partimiz CHP’ye ‘evet’ mührünü basarak destek verin” diyerek sözlerini tamamladı.

CHP’Lİ KARADENİZ: GENÇLERİ, DERTLERİNDEN CHP KURTARACAK CHP’Lİ KARADENİZ: GENÇLERİ, DERTLERİNDEN CHP KURTARACAK CHP’Lİ KARADENİZ: GENÇLERİ, DERTLERİNDEN CHP KURTARACAK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.