Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 12°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
12°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

Chp’li Karadeniz: Emekliye Promosyon Pilavı Daha Çok Su Kaldırır

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 11 milyon emeklinin umutla beklediği banka promosyonlarının emeklilerin daha cebine girmeden eridiğini söyledi. AKP’nin seçim vaatlerinden olan “promosyon” ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Mart ayında ödenmeye başlanacak, Mayıs ayına kadar tamamlanacak” açıklamasına tepki gösterdi.

Chp’li Karadeniz: Emekliye Promosyon Pilavı Daha Çok Su Kaldırır
Hayrettin Kaya
1 Şubat 2017 10:48

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 11 milyon emeklinin umutla beklediği banka promosyonlarının emeklilerin daha cebine girmeden eridiğini söyledi. AKP’nin seçim vaatlerinden olan “promosyon” ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “Mart ayında ödenmeye başlanacak, Mayıs ayına kadar tamamlanacak” açıklamasına tepki gösteren Karadeniz, “Emekliye promosyon, AKP’nin 1 Kasım seçimleri öncesi verdiği vaat. Gelin görün ki Türkiye referanduma gidiyor. Şimdi, eski vaad ile yeniden emeklinin karşısına çıkıyorlar. Bu promosyon pilavı daha çok su kaldırır” dedi.

Aslan Özdemir

CHP’li Karadeniz, Bakan Müezzinoğlu’nun emeklilerin promosyonları ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Emeklilerin promosyonlarını şimdiye kadar almış olmaları gerektiğini vurgulayan Barış Karadeniz,  “İşine geldiğinde bir gecede kanun çıkartan AKP, emeklinin, işçinin, memurun, öğrencinin, asgari ücretlinin sorunlarına yönelik verdiği sözleri yerine getirmeye gelince ayak diretiyor. Emeklilerimiz aylardır oyalanıyor. Bakan Müezzinoğlu’nun ‘Emekliye promosyon ödemeleri mart ayı itibariyle başlayacak. Promosyon ödemesinin mayıs ayında tamamlanmasını protokole koyuyoruz’ açıklaması bile emeklilerimizi oyalamaya yönelik.

Hükümetin 12 milyon emeklinin dört gözle beklediği promosyon çalışmasını aylar öncesinde duyurduğunu hatırlatan Barış Karadeniz, şunları söyledi:

“Aylarca pazarlık yaptılar. Pazarlık masasında sadece kamu bankalarının kaldığı söylediler. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatını beklediklerini söylediler. Şimdi emeklinin alacağı promosyon miktarlarını açıklıyorlar. Emeklinin alacağı promosyon daha cebine girmeden eridi gitti. AKP hükümeti 1 Kasım seçimleri öncesi verdiği promosyon vaadini şimdi referandum için kullanıyor. Aylardır süren açıklamalarla yerinde sayan AKP Hükümeti başkanlık derdinde, 11 milyon emekli promosyonu bekliyor. Emeklilerimizi kandırmaktan artık vazgeçin.”

Chp’li Karadeniz: Emekliye Promosyon Pilavı Daha Çok Su Kaldırır Chp’li Karadeniz: Emekliye Promosyon Pilavı Daha Çok Su Kaldırır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.