Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Chp’li Karadeniz: Cumhuriyet’e Fetö Operasyonu Trajikomik Vakadır

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu kınadı.

Chp’li Karadeniz: Cumhuriyet’e Fetö Operasyonu Trajikomik Vakadır
Aslan Özdemir
31 Ekim 2016 17:53

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu kınadı. 40 yıldır Fetullah Gülen Cemaatin iç yüzünü yazan Cumhuriyet Gazetesi’ne bu örgüte destek verdiği için operasyon yapılmasını  “trajikomik” olarak niteleyen Karadeniz, “Dün mazlum edebiyatı yapanlar bugün zalimlik yapıyorlar. Adaletin terazisi bir gün onları da tartacak” dedi.

Hayrettin Kaya

Karadeniz şunları söyledi:

“Düşünce ve ifade özgürlüğü ülkemizde en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Bu süreç yeni değil, çok uzun zaman önce başladı. Cumhuriyet Gazetesi tarihi boyunca muhalif durmuş bir basın yayın organıdır. Cumhuriyet Gazetesi, geçmişte; gericiliğe, tek adamlığa, faşizme, antidemokratik uygulamalara, düşünce ve ifade etme özgürlüğüne vurulan darbelere, askeri ve sivil darbelere nasıl karşı durduysa bugün de dik duruşunu hiç bozmadı.

15 Temmuz darbe girişimini fırsata çeviren, OHAL ve KHK’ler ile anti demokratik uygulamalara başvuran iktidarın Cumhuriyet Gazetesi’ni ve yazarlarını, basın emekçilerini hedef alması, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu şiddetle kınıyorum. İktidar büyük bir çelişki içinde, garabet ile hareket etmektedir. 2 Mart 2005 tarihinde, AKP iktidarının 3’üncü yılında, Fetullah Gülen’i eleştirdi diye yayını durdurulan Cumhuriyet Gazetesi ve yazarları, bugün de FETÖ’nün darbe girişimi bahane edilerek ilan edilen OHAL ile operasyona maruz kalıyor. 40 yıldır Gülen cemaatinin iç yüzünü yazan Cumhuriyet gazetesine FETÖ’ye destekten operasyon yapılması son derece traji komik bir olaydır. İktidar gücü kullanılarak gazete ve televizyonlara el konulurken, yönetimleri, yayın politikaları değiştirilirken, gazeteciler işsizliğe mahkum edilirken yaşanan süreç faşizmdir.”

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.