Dolar 32,5864
Euro 34,8068
Altın 2.504,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

CHP Sinop İl Başkanı Kılıçdaroğlu’na Destek Çıktı

Son zamanlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan suç duyurularına karşı, İl Başkanı Barış Ayhan yazılı açıklamada bulundu.

CHP Sinop İl Başkanı Kılıçdaroğlu’na Destek Çıktı
31 Ocak 2016 16:33

Son zamanlarda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan suç duyurularına karşı, İl Başkanı Barış Ayhan yazılı açıklamada bulundu. Ayhan mesajında sert sözlerle cevap vererek “Bu tam anlamıyla haddini aşmaktır” dedi.

CHP Sinop il başkanı Barış Ayhan yaptığı yazılı açıklamada; Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “Yapılan suç duyurusu kelimenin tam anlamıyla haddini aşmaktır” dedi.

CHP il başkanı Ayhan yaptığı yazılı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyetini çok partili hayata geçiren, demokrasiyi hakim kılan ve şu andaki çok sesliliğin, düşünce özgürlüğünün yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanına hakaret suçlamasında bulunulması kabul edilemez bir davranıştır.
Demokrasi rejimi; yönetenlerin hesap verdiği, yönetmeye aday olanların ve yönetilenlerin de gerektiğinde hesap sorabildiği bir rejimdir. Ana muhalefet partisi genel başkanının da eleştiri hakkını kullanması da son derece doğaldır.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasa maddelerini referans göstererek Cumhurbaşkanının tarafsızlığı ile ilgili sarfettiği sözler birilerini rahatsız etmiş ki genel merkezlerinin emriyle böyle bir girişimde bulunmuşlardır.

Madem ki siyasi üslup konusunda bu kadar hassaslar; kendilerini Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’e ve ikinci Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’ye her fırsatta hakaret eden tüm kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum.

Bülent Ecevit, Erdal İnönü gibi ülkede siyasi üslup, efendilik, ağırbaşlılık konusunda örnek alınacak siyasetçilerin yönettiği CHP geneleğini ve onun şu andaki liderini siyasi üslup ve eleştiri dozu konusunda suçlamak kimsenin haddi değildir. Hele ki AKP’nin hiç değildir.

Ülkeyi yönettiğini zanneden AKP’nin adliye binaları önünde şov yapmak yerine gerçekten ülkeyi yönetmek konusunda çaba göstermeleri daha doğru bir davranış olacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.