Dolar 32,3401
Euro 35,1148
Altın 2.238,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 11°C
Az Bulutlu
Sinop
11°C
Az Bulutlu
Çar 9°C
Per 11°C
Cum 10°C
Cts 12°C

chp milletvekilleri meclis’te demokrasi nöbeti tutuyor

Meclis’te demokrasi nöbeti tutan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Muhalefetin sesini kısmaya kimsenin gücü yetmez. Susmayacağız” dedi.

chp milletvekilleri meclis’te demokrasi nöbeti tutuyor
Hayrettin Kaya
27 Temmuz 2017 13:07
  • Meclis’te demokrasi nöbeti tutan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Muhalefetin sesini kısmaya kimsenin gücü yetmez. Susmayacağız” dedi.

TBMM’de devam eden ve bugün tamamlanan içtüzük değişikliği teklifi görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vekilleri değişikliklere karşı Meclisi terk etmeme eylemi gerçekleştirdi. CHP milletvekilleri Genel Kurul başlama saati olan 14.00’e kadar Genel Kurul salonunu terk etmeyecek.

Aslan Özdemir

Dün gece geç saatlerde Genel Kurul çalışmaları bittikten sonra CHP milletvekilleri Genel Kurul salonunu terk etmeyerek eylemlerine başladı. Konuşmaları engellenen bütün milletvekillerini konuşturma ve Meclis’ten ayrılmama kararı alan CHP Grubu TBMM’yi terk etmeyerek muhalefetin konuşma hakkının gasp edilmesine karşı direndi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmasında Meclis’te demokrasi nöbeti tuttuklarını dile getirdi. “Seçilen milletvekillerinin sesini kesmeye kimsenin gücü yetmez” diyen  Karadeniz, şöyle konuştu:

“İçtüzüğü de değiştirseler, kanunları da değiştirseler bizim sesimizi kısamazlar. Biz halkın güçlü sesiyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Adımızda Cumhuriyet ve halk var. Cumhuriyetin değerlerini korumakla mükellefiz ve halkın sesini buradan yansıtmak zorundayız. Adımızda adalet ve kalkınma yok. Adaleti ve kalkınmayı kendilerine sağlayan bir partiyi buradan bir kez daha kınıyorum. Bizim sesimizi niye susturmak istiyorlar? Çünkü biz yoksul halkın sesi olmaya çalışıyoruz. Emekçinin yanındayız. Emeklinin yanındayız. 80 milyon vatandaşımızın yanındayız. 80 milyon için adalet istiyoruz. Adil bir düzen istiyoruz. Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ diyor. Biz de barış istediğimiz için sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Biz, daha doğmamış çocukların hakkını şimdiden gasp eden Adalet ve Kalkınma Partisinin politikalarına ‘dur’ demek için konuşuyoruz. Susmayacağız.”

chp milletvekilleri meclis’te demokrasi nöbeti tutuyor chp milletvekilleri meclis’te demokrasi nöbeti tutuyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.