Dolar 32,5976
Euro 34,7961
Altın 2.488,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 16°C
Hafif Yağmurlu
Sinop
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 21°C

Çakmak ve Çakmak Gazı Satışı Yasaklandı!

Sinop Valiliği tarafından, Sinop il sınırları içerisinde çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışının yasaklandığı bildirildi.

Çakmak ve Çakmak Gazı Satışı Yasaklandı!
8 Şubat 2018 10:28

Sinop Valiliği tarafından, Sinop il sınırları içerisinde çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışının yasaklandığı bildirildi.

Sinop Valiliği tarafından, İl sınırları içerisinde çocukları; solunması ya da koklanması durumunda bağımlılık yapan, zihinsel, fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyen ve devam edilmesi halinde ölümle sonuçlanan, insan sağlığına zararlı çakmak gazının zararlarından korumak, çocukların çakmak gazına erişimini ve işyerlerinin (dükkân, seyyar satıcı vb.) bu maddeleri çocuklara satmasını engellemek amacıyla çeşitli tedbirlerin alındığı bildirildi. Tedbirler kapsamında İlimiz sınırları içerisinde on sekiz yaşını doldurmamış olan çocuklara çakmak ve çakmak gazı satışının yasaklandı. 2709 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 41. Maddesi, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C ve 66. Maddesi, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi, 2559 Sayılı Polis ve Salahiyet Kanunu’nun 2/A ve 11. Maddesi ve 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu’nun 3 ve 4. Maddeleri gereği, Çocuklara; hiçbir suretle çakmak ve çakmak gazının satışı ve dolumu yapılamayacağı, çocuklara satışı yapıldığı tespit edilen çakmak ve çakmak gazı ürünleri gerekli işlemler yapıldıktan sonra çocuğun velisine, vasisine, kanuni temsilcisine teslim edileceği bildirildi. Ayrıca yapılan açıklamada 5442 Sayılı İl İdare Kanunu’nun 11. Maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanacağı aktarıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.