Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Az Bulutlu
Sinop
18°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Bursa Orhangazi OSGB Firmaları

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası yeni bir iş kolunu ortaya çıkardı.

Bursa Orhangazi OSGB Firmaları
Aslan Özdemir
9 Mart 2017 15:42

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası yeni bir iş kolunu ortaya çıkardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yasanın uygulanması için Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerine yetki vermesiyle çok sayıda OSGB faaliyete başladı. OSGB ’ler kendi illeri ve bağlı ilçeleri dâhilinde hizmet verebiliyor. Bursa ve ilçelerinde faaliyet gösteren OSGB firmaları da gerekli fiziki şartları yerine getirerek ve donanımları temin ederek yetki almışlardır. Orhangazi OSGB Firmaları arasında yer alan Gözetim OSGB firmamız, Orhangazi’de faaliyet gösteren firmalara da iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri vermektedir.

Hayrettin Kaya

Orhangazi, İstanbul- Bursa- İzmir karayolu üzerinde olan bir ilçedir ve konumu nedeniyle yoğun ticari hareketlilik yaşanır. İlçede tarım ve zeytincilik yanında sanayi de çok gelişmiştir. Yüzlerce firmanın faaliyet gösterdiği Orhangazi’de OSGB hizmetlerine de büyük ihtiyaç vardır. OSGB ‘ler öncelikle işyerlerine işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı temin eder. İşyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve işletmenin görevlendirdiği uzman teknik personel işyerinde sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı yaratma konusunda ortak çalışmalar yürütür, işverene danışmanlık ve rehberlik yapar.

Orhangazi İş Güvenliği Firmaları, diğer OSGB’ ler gibi sertifikalı işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı görevlendirmek zorundadır. İşyeri hekimi yasada belirtilen süre içerisinde işletmede çalışanların sağlık gözetimini yapar. İşe giriş raporları verir, çalışanların periyodik muayenelerini yapar. Meslek hastalıklarını önlemek için alınması gereken tedbirleri işverene iletir. Çalışanlara iş sağlığı eğitimleri ve ilk yardım eğitimleri verir. İş güvenliği uzmanı ise risk analizlerini yapar, riskleri ortadan kaldırmak için işverene yapılması gerekenler konusunda rapor hazırlar. İşyerinin özelliklerine uygun olarak acil durum eylem planı hazırlayıp uygulanmasını sağlar.

Verilen hizmetlerin amacı çalışanları meslek hastalıklarından ve iş kazalarından korumak, üretimde aksamaların yaşanmasını önlemektir. Orhangazi OSGB Listesi içinde yer alan firmalardan ve Gözetim OSGB firmamızdan bütün bu hizmetlerin tamamını veya bir kısmını alabilirsiniz. Ülkemiz son yıllara kadar meslek hastalıkları ve iş kazaları konularında iyi bir durumda değildi. Ancak yasanın uygulanmaya başlamasıyla olumlu gelişmeler de yaşanmaya başladı. Tabi kaliteli hizmet veren OSGB firmalarının burada oynadığı rol önemlidir. Yasanın eksiksiz uygulanması için ve daha ekonomik hizmetler alabilmek için Gözetim OSGB firmamızı tercih edebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.