Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 18°C
Parçalı Bulutlu
Sinop
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 15°C
Cts 15°C
Paz 15°C
Pts 16°C

Bu kütüphane geziyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü tarafından Sinop’a tahsis edilen 450 bin TL değerinde ki son sistem “Gezici Kütüphane” Sinop Valiliği önünde düzenlenen törenle hizmete girdi. Gezici kütüphane ile Sinop'ta çıkan yerel günlük gazetelerde köylerle buuşacak.

Bu kütüphane geziyor!
Aslan Özdemir
24 Temmuz 2014 11:34

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürlüğü tarafından Sinop’a tahsis edilen 450 bin TL değerinde ki son sistem “Gezici Kütüphane” Sinop Valiliği önünde düzenlenen törenle hizmete girdi. Gezici kütüphane ile Sinop'ta çıkan yerel günlük gazetelerde köylerle buuşacak. 

Hayrettin Kaya

 

Gezici kütüphanenin açılış kurdelesi Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ve Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar tarafından kesildi. Açılış ardından Vali Köşger ve davetliler gezici kütüphaneyi ve kitapları inceledi. 

 

Kitap okumanın önemine değinen Vali Köşger, böyle bir hizmeti öğrencilerin ayağına kadar getirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Köşger; "İnternette gelen bilgi kolay bilgi. O açıdan kitap okumanın yeri her zaman farklı. Kitaptan gelen bilgi kalıcı bilgi. Bu hizmeti şimdi gençlerimizin ayağına getiriyoruz. Sinop merkez mahallelerine ve merkez köylere erişecek bir hizmetin bu gün startını veriyoruz. Kütüphanemiz içerisinde gençlerimizin rağbet ettiği çok sayıda kitabımız var. Gençlerimize bu hizmetten yararlanmalarını tavsiye ediyorum" dedi. 

 

Yerel gazeteler köylere ulaşacak

Aracın son sistemle donatıldığını kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun ise konuşmasında, Sinop'ta çıkan yerel günlük gazetelerinde gezici kütüphane vasıtasıyla köylere ulaştırılacağını söyledi. Hikmet Tosun; "İlimizde kütüphanecilik faaliyetleri cumhuriyetle yaşıt. 1924 yılında rahmetli Dr. Rıza Nur'un evini ve kitaplarını bağışlamasıyla Sinop ülkenin en eski kütüphanelerinden birine sahip oldu. Kütüphanemizi restore ettik, içindeki bütün mefruşatı değiştirdik ve Karadeniz'in en modern kütüphanesi haline getirdik. Bakanlığımız Türkiye'de pilot olarak 5 ile bu son sistem araçlardan tahsis etmeyi planladı. Sinop, İstanbul, Gaziantep, Eskişehir ve Uşak illeri pilot olarak seçilmişti. Sayın bakanımızın bizi seçmiş olması bizleri son derece mutlu etti. En eski ve en modern bir kütüphaneye sahip olan bir il olarak, ayrıca böyle modern bir araca sahip olmamızda bizim çalışma şevkimizi de hızlandırdı. Bu aracın bakanlığımıza maliyeti 450 bin TL civarında. Bu araçla biz Sinop merkez ile birlikte kırsalda 38 noktada hizmet vereceğiz. Gezici kütüphanemiz içerisinde çocuklara hitap eden bir yaşam alanı ile çocuklara kütüphaneyi sevdirecek materyallerimiz var. Yine aracımızda bin 500 kitabımız olacak ve talep doğrultusunda bu kitaplarımızı sürekli değiştireceğiz. Yine süreli yayınlar bölümümüz var. Türkiye'de çıkan en son yeni dergileri ve yayınları köylerimize kadar taşıyacağız. Mahalli basın için bölüm açacağız. Yerel basınımızın çıkartmış olduğu günlük gazeteleri her gün bu 38 noktaya ulaştıracağız. Kütüphane içerisinde internet erişim merkezi, televizyon, mini fırın ve buzdolabımız var. Burada hizmet veren insanlarda ayrıca düşünülmüş. İlimize çok güzel bir hizmet vermeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.