Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sinop 15°C
Az Bulutlu
Sinop
15°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 16°C

Bu hastalar karlı ve soğuk havada riskli!

Bu hastalar karlı ve soğuk havada risk olduğundan dolayı sokağa bile çıkamıyorlar.

Bu hastalar karlı ve soğuk havada riskli!
Aslan Özdemir
21 Ocak 2016 22:43

Bu hastalar karlı ve soğuk havada risk olduğundan dolayı sokağa bile çıkamıyorlar.

Hayrettin Kaya

“Zaten damarları tıkaçlarla daralmış olan hastada bir de soğuğa maruz kalınca damarlar kasılarak iyice daralıyor ve kalbin veya bacakların beslenmesi daha da bozuluyor. Bu nedenle kalp-damar hastası olan kişilerin mümkün ise soğukta dışarı çıkmaması, eğer dışarı çıkmaları mutlak gerekli ise tedbir almaları gerekiyor.” dedi.

BACAK DAMARLARI TIKANIKLIĞI OLAN HASTALARIN MUTLAKA AYAKLARINI KORUMALARI GEREK

Prof. Dr. Murat Aksoy, soğuk ve karlı havada sokağa çıkma zorunluluğu olan bacak damarları tıkanıklığı olan hastaların mutlaka ayaklarını korumaları gerektiğini ifade ediyor:

“Tedbirlerin başında ilaçlara her zamankinden daha fazla özen göstermek var. Doktorları tarafından yapılan önerilere harfiyen uymalılar. Bunun yanı sıra soğuktan koruyacak giysileri seçmeliler. Bacak damarlarında tıkanıklık olan hastaların da mutlak çıkması gerekli ise özellikle ayaklarını korumaları gereklidir.  Ayak dolaşımını daha fazla bozmamak için çok sıkı olmayan ama soğuktan koruyacak çorapları tercih etmeliler. Ayakkabılarının tabanlarının kaygan olmadığından emin olmalılar çünkü düşerek ve burkulma ile ortaya çıkabilecek kırıklar ve çıkıklar ileride tedavisi zor durumlara neden olabilir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.